Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Interaktīva izstāde “Skaties ar abām!” Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā

Easyget.lv, 11.09.2013. 11:27

Jaunā mācību gada ieskaņā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs tradicionāli parūpējies par jaunu un aktuālu izstādi. 12.septembrī plkst. 16.00 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklās izstādi „Skaties ar abām!”

Izstādes nosaukums “Skaties ar abām!” tulkojams divējādi. Pirmkārt, tas ir aicinājums katram pašam parūpēties par savu acu higiēnu, saudzēt redzi, izturēties atbildīgi gan pret savu, gan līdzcilvēku veselību kopumā, padomāt par vienkāršiem, viegli izmantojamiem preventīviem acu kopšanas pasākumiem ikdienā, piemēram, apgaismojuma izvēli, uzturu, personīgo higiēnu. Otrkārt, kā ikvienā pasākumā, skatoties ar abām acīm, apmeklētājiem būs iespējams uzzināt ko jaunu, interesantu, noderīgu un ikdienā viegli izmantojamu.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar unikāliem eksponātiem no muzeja krājuma, izvingrināt acis, apgūstot gan visvienkāršākos acu vingrinājumi, sākot ar “20x20x20”, gan mēģinot saskatīt trīsdimensiju attēlus. Izstādē skatāmi neredzīgu cilvēku darināti lietišķās mākslas izstrādājumi un iegūstama noderīga informācija saskarsmei ar vājredzīgajiem. Optiskās ilūzijas attēlos un mākslas darbos ļaus pārbaudīt pacietību, E.B.Rabkina polihromatiskās tabulas - krāsu redzi, mēnešraksta “Rosme“ izdevumi - lasītprasmi” Braila rakstā, kā arī īpaši sagatavoti uzdevumi – ožu un dzirdi.

Izstāde tematiski sasaucas ar vairākām muzeja pamatekspozīcijā aplūkojamām tēmām un oftalmoloģijas vēsturisko aspektu, kā arī Mākslinieciskās jaunrades centra “Praktiskās estētikas skolas” audzēkņu darbiem izstādē “Acis”, kas paralēli būs skatāma muzejā.

Izstādes mērķauditorija ir dažādu vecuma grupu skolēni, taču tā būs saistoša ģimenēm ar vismazākajiem apmeklētājiem, par kuriem izstādes veidotāji ir parūpējušies īpaši, pedagogiem, kā arī visiem interesentiem.

Mūsdienu steidzīgajā tehnoloģiju attīstības laikmetā izstādes veidotāji novēl skatīties ar abām, būt veseliem, redzīgiem un tālredzīgiem!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV