Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Izsludināts starptautisks stipendiju konkurss rakstu par laikmetīgo deju izstrādei

Easyget.lv, 11.09.2013. 11:31

Ziemelļvalstu-Baltijas sadarbības projekts „ke∂ja Writing Movement” aicina Baltijas un Ziemeļvalstu autorus iesniegt idejas rakstiem un esejām par laikmetīgo deju.

„ke∂ja Writing Movement” ir Ziemelļvalstu-Baltijas sadarbības projekts, kas meklē veidus, kā stiprināt speciālistu diskusijas, kā arī mediju un skatītāju vispārējo kompetenci par deju. Projekta ietvaros tiek gaidīti raksti, kas paredzēti plašam lasītāju lokam un kādā aspektā ir aktuāli un interesanti visā Ziemeļvalstu-Baltijas reģionā, nevis tikai lokāli, nacionālo robežu ietvaros. Rakstu mērķauditorija ir lasītāji, kas nav profesionāli saistīti ar nozari, tādēļ autoriem ir izaicinājums rakstīt ar izpratni par to, kā tekstu uztvers nespecializēta publika. Stipendiju konkursā aicināti piedalīties autori ar visdažādāko profesionālo pieredzi: žurnālisti, rakstnieki, kritiķi, mākslinieki, pētnieki u.c.

Raksta pieteikumam jābūt ne garākam par 250 vārdiem (apmēram 2000 rakstu zīmes, ieskaitot atstarpes). Stipendijas pretendentam tas jāiesniedz kopā ar īsu (ne garāku kā viena lapa) CV ar projekta kontekstā būtisku informāciju. Pieteikumi un CV jāiesniedz angļu valodā, pievienojot kopiju arī dzimtajā valodā, jo stipendijas saņemšanas gadījumā teksta gala versija būs jāsagatavo savas valsts valodā (kādā no Ziemeļvalstu vai Baltijas valodām). Pieteikumā jāiekļauj arī informācija par plānoto teksta galējo apjomu (robežās no 5000 līdz 10 000 rakstu zīmēm) un izvēlēto žanru.
Pieteikumus izvērtēs projekta „Writing Movement” partneri*, kas izvēlēsies, kuriem autoriem tiks piešķirta stipendija tālākai teksta izstrādei. Atlases procesā būtiskākie kritēriji ir: oriģinalitāte, tēma, satura robežu nozīmība ārpus nacionālajām robežām, publicēšanas un auditorijas piesaistes potenciāls, un (pats svarīgākais) – svaigs skatījumu uz laikmetīgo deju.

Izvēlētajiem autoriem tiks piedāvāta stipendija teksta uzrakstīšanai, kam sekos arī tulkojuma un publikāciju iespējas žurnālos, avīzēs un interneta vietnēs dažādās projekta partnervalstīs, kā arī mājas lapā http://writingmovement.com/ Teksti, vienojoties autoram un izdevējam, pirms publicēšanas var tikt arī rediģēti.
Stipendijas apjoms ir 500 eiro Ziemeļvalstu autoriem un 250 eiro Baltijas valstu autoriem, stipendija ietver publicēšanas tiesības.

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš: 2013. gada 1. oktobris, sūtot pieteikumus un CV uz ine@danseinfo.no.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV