Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Staro Rīga 2012 projekts „Emogrāfs” piedalās gaismas festivālā Portugālē

Easyget.lv, 11.09.2013. 12:27

Latvijas radošās organizācijas „I Did It” gaismas festivālam „Staro Rīga 2012” radītā interaktīvā gaismas instalācija „Emogrāfs” no 12. līdz 15. septembrim pārstāvēs Latviju gaismas festivālā „Lumina”, kas norisināsies Lisabonas piepilsētā Kaškaišā.
Staro Rīga 2012 projekts „Emogrāfs” piedalās gaismas festivālā Portugālē

Kopā ar Latvijas gaismas objektu festivālā būs apsklatāms vēl 21 gaismas mākslinieku darbs ne vien Portugāles, bet arī Francijas, Slovēnijas, Somijas, Nīderlandes un citām valstīm.

„Emogrāfs” ir īpaši veidota ierīce, kas uztver projekta apmeklētāja sirds pukstus un liek griezties kaleidoskopam atbilstoši sirds sitieniem. Kaleidoskopa zīmējums mūzikas pavadījumā attēlojas uz ēkas sienas. Gaismas festivāla „Staro Rīga” laikā pagājušajā gadā „Emogrāfs” bija aplūkojams uz Dekoratīvi Lietišķās mākslas muzeja sienas Vecrīgā.

„Radīt tehnoloģiski sarežģītu un pilnīgi jaunu ierīci, kas apvieno medicīnu, tehnoloģijas un mākslu mums bija liels izaicinājums, bet pērn „Staro Rīga” laikā jau redzējam, ka risks attaisnojās. Tagad „Emogrāfs” ir gatavs doties tālāk un iepriecināt skatītājus ārpus Latvijas robežām. Ar nepacietību gaidām debiju Portugālē, bet septembra otrajā pusē ar šo pašu projektu viesosimies gaismas festivālā Slovēnijā,” stāsta projekta autoru parstāve Madara Gruntmane.
„Emogrāfs” nebūs vienīgā Latvijas dalība šajā festivālā, jo projekta „Gaismas jūra” ietvaros, ko veido Portugāles radošā organizācija „Ocubo”, būs skatāmi Latvijas bērnu zīmējumi un paši to autori. Projekts apvieno Latvijas, Portugāles, Igaunijas un Slovēnijas bērnu darbus par jūras tēmu mapinga projekcijās.

Portugāļu mākslinieki jūnijā trīs dienas viesojās Latvijā un RISEBA augstskolas telpās strādāja kopā ar 11 Latvijas bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem, gan zīmējot jūras dzelmi un tās iemītniekus, gan ļaujot bērniem iejusties aktieru lomās un pašiem „izdzīvot” ceļojumu fantāzijas jūrā. Gaismas festivālā „Lumina” notiks šī projekta debija.

Latvijas dalību gaismas festivālā „Lumina” nodrošina projekts „Spectrum”, kas tiek īstenots Eiropas programmas „Kultūra” ietvaros, tā mērķis ir dalīties pieredzē starp visu iesaistīto valstu gaismas māksliniekiem un veicināt jaunradi, radot gaismas objektus speciāli partnervalstu gaismas festivāliem. Projektā „Spectrum” Latviju pārstāv kultūras biedrība „Make Art” un biedrība „I Did It”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV