Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Žagaru atbrīvo no amata; iecelta jauna LNO valde

Easyget.lv, 11.09.2013. 16:38 | komentāri (1)

Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors un valdes loceklis Andrejs Žagars no šodienas atbrīvots no amata, un pagaidām valdes priekšsēdētāja amatu ieņems mārketinga speciāliste Inese Eglīte.
Žagaru atbrīvo no amata; iecelta jauna LNO valde

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende saskaņā ar Latvijas Nacionālās operas likumu šodien izveidojusi Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdi triju valdes locekļu sastāvā. Valdē iecelti LNO direktora padomnieks mūzikālajos jautājumos komponists Arturs Maskats, vairāku uzņēmumu mārketinga un biznesa vadītāja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore, muzikoloģe Daina Markova, informē kultūras ministres padomniece Ieva Līne.

Tā kā Arturs Maskats, neraugoties uz piedalīšanos konkursā uz valdes locekļa amatu, pēdējā brīdī ir atteicies darboties jaunajā valdē, uz vakanto valdes locekļa amatu visdrīzākajā laikā tiks izsludināts konkurss. Patlaban, kamēr nav iecelts trešais valdes loceklis, valdes priekšsēdētāja amatu ieņems Inese Eglīte.

Jaunajai valdei uzdots organizēt un nodrošināt Latvijas Nacionālās operas pilna finanšu un juridiskā audita veikšanu par laikposmu no 2009. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 11. septembrim.

Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors un valdes loceklis Andrejs Žagars no 11. septembra ir atbrīvots no amata uzticības zaudēšanas dēļ uz likuma „Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” 63.panta pamata. Ņemot vērā A. Žagara sasniegumus radošajā jomā un viņa ilggadējo darba pieredzi starptautiskās sadarbības veidošanā, jaunajai valdei ir tiesības piedāvāt viņam amatu, kurā viņa pieredze būtu noderīga LNO turpmākai izaugsmei.

„Augstu vērtēju Latvijas Nacionālās operas un arī Andreja Žagara ieguldījumu operas un baleta žanra attīstībā un popularizēšanā Latvijā un pasaulē. Uzskatu, ka jaunievēlētā valde pieliks visas pūles, lai turpinātu Latvijas Nacionālās operas tradīciju un sasniegumu izaugsmi, tās virzību uz izcilību. Operas mākslinieciskās prioritātes 2014. un 2015.gadam jau ir pilnībā definētas un esmu pārliecināta, ka jaunā operas vadība tās veiksmīgi īstenos dzīvē,” uzsver kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Foto: Latvijas Nacionālā opera. Foto (c) flickr.com/Maarten Van Den Driessche

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV