Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Survival Kit piedāvā kultūras intervenci „Occupy Sarkandaugava”

Easyget.lv, 12.09.2013. 11:16

Intervences „Occupy Sarkandaugava” programmā - ekspedīcija, pop-up izstādes, filmas „Empire Me” seanss, dueta „Čipsis un Dullais” koncerts u.c. aktivitātes
Survival Kit piedāvā kultūras intervenci „Occupy Sarkandaugava”

Sestdien, 14. septembrī, starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls „Survival Kit 5” aicina piedalīties kultūras intervencē „Occupy Sarkandauva”. Ar ekspedīciju, pop-up izstādēm, filmas „Empire Me” seansu, spēli „Absurda epizode no reevolūcijas”, dueta „Čipsis un Dullais” koncertu u.c. ikviens varēs no jauna iepazīt Sarkandaugavu, Rīgas vēsturisko apkaimi, kur 18. gs. sākumā cars Pēteris I bija iecerējis izveidot galvaspilsētas jauno centru, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma. Ekspedīcijas sākums – plkst. 12.00 no Alekša skvēra. Dalība – bez maksas.

Šodienas Sarkandaugava ir izteikta tranzīta zona starp centru un tālākiem mikrorajoniem. Caurbraucot uzmanību galvenokārt piesaista benzīna uzpildes stacija „Statoil”, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra dzelzsbetona žogs un dzelzceļa pārbrauktuve. Savukārt izejot ārpus ierastā maršruta, var atklāt ne tikai vērienīgu Sarkandaugavas industriālās arhitektūras mantojumu, bet arī dažādu kultūru pārstāvošu kopienu klātbūtni. Kāda ir teritorija, kura, iespējams, citos apstākļos būtu varējusi kļūt par Rīgas centru? Kāda būtu pilsēta, ja uz centru mēs brauktu Sarkandaugavas virzienā?

„Occupy Sarkandaugava” iesāksies plkst. 12.00 no Alkeša skvēra (http://ej.uz/Aleksa_laukums) ar ekskursiju pa Sarkandaugavas vēstures labirintiem un paslēptajām arhitektūras pērlēm, kuru organizēs Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja Alija Turlaja.

Plkst. 14.30 būs iespēja iejusties revolucionāra ādā Ramonas Bušas-Virtmanes un Vladislava Saveļjeva spēlē „Absurda epizode no reevolūcijas”, kas notiks bijušajā „Aldaris” rūpnīcas teritorijā. Paralēli spēlei muzejā „Dauderi” un Sarkandaugavas kafejnīcās būs iespējams arī apskatīt arī pop-up izstādes ar Romana Korovina, Ata Jākobsona un Ilzes Vanagas darbiem, kā arī iepazīties ar mākslinieka Bahbaka Hašemi-Nezhada (UK) un kuratoru platformas „BCC” darbnīcas „Lose & Find” rezultātiem.

Pēcpusdienā, plkst. 15.30, bijušajā kinoteātrī „Aurora” ar prezentāciju „Sarkandaugava, vai kārtējais radošais kvartāls?” uzstāsies Sarkandaugavas attīstības biedrības vadītāja Alija Turlaja, kurai ar savu lekciju sekos mākslinieks-urbānists Jonass Būhels (Jonas Buechel, DE/LV) „Enough Is Enough. No Survival, but Life”, kas sniegs arī savu komentāru par pēdējās nedēļas akciju „Occupy Me”. Plkst. 17.00 būs iespējams noskatīties filmu „Empire Me”, kas piedāvā dokumentālu stāstu par dažādām pašu iedzīvotāju radītām utopiskām pilsētām visā pasaulē (http://www.empire-me.net/).

Plkst. 19.00 Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra bijušajā izvadīšanas ēkā notiks Zviedru mākslinieces Johannas Hestes performance „A last farewell”. Intervenci „Occupy Sarkandaugava” ar koncertu plkst. 20.00 noslēgs duets „Čipsis un Dullais”.

Ar jautājumiem par intervenci var vērsties pie Ramonas Bušas-Virtmanes (ramona.b.virtmane@gmail.com; +371 26 873 100) vai Elzas Lāmas (elza@lcca.lv, +371 29152346). Uz Sarkandaugavu iespējams nokļūt ar 5. un 9. tramvaju, 2, 11.un 24. autobusu vai 3.trolejbusu!

„Occupy Sarkandaugava” notiek festivāla „Survival Kit” ietvaros, kuru organizē Laikmetīgās mākslas centrs (LMC). Intervenci atbalsta SIA „Aldaris”. „Survival Kit” piedalās vairāk nekā 60 mākslinieku no četrpadsmit Eiropas valstīm, kā arī ASV un Kanādas. Šī gada „Survival Kit” tēma ir lēnā revolūcija, kas aktualizējusi marginalitāti, apvēršot spēka pozīcijas un apšaubot centra dominanci. Izstāde atvērta darba dienās no 15.00 līdz 21.00, kā arī brīvdienās no 12.00 līdz 19.00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV