Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas animācijas filmas saņem augstu novērtējumu pasaulē

Easyget.lv, 12.09.2013. 11:49

Filmu studijai Animācijas Brigāde šī vasara bijusi balvām bagāta, filmas „Eži un Lielpilsēta” un „Zīļuks” turpina ceļot pa animācijas festivāliem un gūt skatītāju atzinību un žūrijas novērtējumu.
Latvijas animācijas filmas saņem augstu novērtējumu pasaulē

Ēvalda Lāča filma „Eži un lielpilsēta” saņēmusi žūrijas atzinību Sardīnijas Filmu festivālā Carta Giovani, balvu par labāko bērnu īsfilmu Traverse City filmu festivālā, ASV un Starptautisko žūrijas balvu Tokijas bērnu filmu festivālā, Japānā. Vēl viens ļoti būtisks panākums ir divas balvas 11. Starptautiskajā Animācijas filmu festivālā Fantoche Šveicē. „Eži un lielpilsēta” saņēma bērnu žūrijas galveno balvu Best kids un arī publikas balvu kategorijā Animācija bērniem.

„Par sekmīgu dalību kādā festivālā, protams, prieks, neatkarīgi no tā, vai tas ir viens no 5000 pasaules festivāliem vai viens no labāko desmitnieka, jo tas nozīmē, ka filma ir atradusi skatītāju. No otras puses, labāk saņurcīts rublītis, nekā liels, liels paldies,” ironiski bilst režisors Ēvalds Lācis, komentējot nepietiekamo valsts atbalstu filmu nozarei.

Otra studijā Animācijas brigāde tapusī Daces Rīdūzes filma „Zīļuks”, kas veidota pēc Margaritas Stārastes stāsta motīviem, saņēmusi balvu kā Labākā filma Albany Park IC filmu festivālā Čikāgā.

Oktobrī abas filmas tiks demonstrētas Rīgā, līdz ar divu jaunu Animācijas Brigādes filmu pirmizrādēm. Jāņa Cimermaņa filma „Vāsa” ir otrā sērijā Avārijas Brigāde Eiropā un stāsta par to kā trīs varonīgi vīri dodas glābt Zviedru kuģi Vāsa no žurku uzbrukuma. Režisore Dace Rīdūze radījusi jaunu filmu pēc Margaritas Stārastes stāsta motīviem Sārtulis - par krāsu zīmuļa piedzīvojumiem ārpus pasaku grāmatas.

Foto: Ēvalds Lācis. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV