Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rēzeknes Tautas teātris piedalās starptautiskā festivālā Lietuvā

Easyget.lv, 12.09.2013. 11:56

Rēzeknes Tautas teātris no 13. līdz 15.septembrim piedalīsies starptautiskajā Baltijas valstu amatierteātru festivālā „Baltijas rampa”, kas šogad notiks Lietuvā, pilsētā Birštona.

Festivālā Lietuvas, Igaunijas un Latvijas amatierteātri iepazīstinās ar jaunākajiem iestudējumiem, piedāvājot skatītājiem deviņas teātra izrādes, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.

Rēzeknes Tautas teātris Baltijas valstu amatierteātru festivālā rādīs izrādi pēc Ērlenna Lū „Kurts kļūst neciešams” Māras Zaļaiskalns režijā. Tā ir izrāde, kas uzrunā gan bērnus, gan pieaugušos, stāstot par ģimenes attiecībām brīžiem nopietni, brīžiem caur komiskām situācijām un ļaujot ieraudzīt, ka visdrošākais atbalsts atrodams draudzīgā ģimene caur paškritisku attieksmi pret sevi.

Šogad Lietuvā Baltijas valstu amatierteātru festivālā Latviju pārstāvēs arī Ausekļa Limbažu tautas teātris ar 2012.gada A.Eglīša izrādi „Bezkaunīgie veči”.

Starptautiskais Baltijas valstu amatierteātru festivāls „Baltijas rampa” pēc atjaunošanas 2009.gadā katru gadu notiek citā Baltijas valstī un amatierkolektīvi ne tikai priecē skatītājus ar izrādēm, bet arī dalās savstarpējā pieredzē un apgūst jaunas idejas meistarklasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV