Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā notiks īsfilmu festivāls Manhatan Short

Easyget.lv, 12.09.2013. 13:25

4. oktobrī plkst.19:00 kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrēta ikgadējā vispasaules īsfilmu festivāla Manhattan Short 2013 programma, kurā iekļautas 10 īsfilmas no visas pasaules.
Rīgā notiks īsfilmu festivāls Manhatan Short

Manhattan Short festivāla programmas demonstrēšana Rīgā šogad izvērtīsies par kino forumu, kura mērķis ir iepazīstināt jauniešus un ikvienu interesentu ar iespējām Latvijā veidot kino. Apmeklētāji varēs aci pret aci tikties ar režisoriem, scenāristiem, kino komponistiem u.tml., kā arī piedalīties kino kastingā, tā iekļūstot aktieru vai masu skatu dalībnieku datu bāzē, un uzzināt par kino darbnīcām projekta “Rīgas kino” ietvaros, ko organizē Nacionālais Kino centrs.

“Kino foruma mērķis ir parādīt jauniešiem, ka ikviens no viņiem var darboties kinoindustrijā,” stāsta organizators Staņislavs Tokalovs. Foruma ietvaros nenotiks lekcijas, bet ikviens apmeklētājs varēs uzdot savus jautājumus filmu režisoram, scenāristam vai citam kino darbonim. Piesakoties kino darbnīcās, jauniešiem gada laikā būs iespēja izveidot savu īsfilmu, kura tiks nosūtīta fesivāla Manhattan Short rīkotājiem, un, iespējams, nakamajā gadā arī Latvija būs starp festivāla finālistiem.

Šogad filmu festivāla Manhattan Short galvenais birojs Ņujorkā saņēma 628 īsfilmas no 48 pasaules valstīm. Festivāla 2013.gada fināla programmai tika atlasītas 10 filmas no ASV, Lielbritānijas, Īrijas, Francijas, Somijas, Austrālijas. Īsfilmu garums ir līdz 18 minūtēm, visa programma ilgst 1 stundu un 55 minūtes. Pēdējo 10 gadu laikā sešas Manhetenas īsfilmu festivāla filmas tika nominētas Oskaram.

“Manhattan Short 16 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā šī gada programma ir visspēcīgākā,” saka festivāla direktors Nikolass Masons. “Šajās filmās ir atrodams kaut kas īpašs ikvienam cilvēkam vecumā no 16 līdz 80 gadiem. Festivāla filmu programma netiks translēta TV kanālos, to nevarēs lejuplādēt internetā. Ja jūs palaidīsiet garām izdevību apmeklēt seansu jūsu pilsētā periodā no 27.septembra līdz 6.oktobrim, diemžēl jūs zaudēsiet iespēju šīs filmas noskatīties.”

Festivāla Manhattan Short laureātu nosaka skatītāju balsojums: kinoskatītāji izvēlas labāko filmu, balsojot uzreiz pēc seansa. Arī Rīgā pirms kinoseansa skatītāji saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē tikai viena – labākā filma pēc katra skatītāja domām. Rīgas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 6.oktobrī, saskaitot visas skatītāju balsis, tiks noteikts šī gada uzvarētājs.

Biļetes uz vienīgo kinofestivāla Manhattan Short 2013 seansu Rīgā var iegādāties www.bilesuserviss.lv vai pirms seansa Kino Splendid Palace, Elizabetes ielā 61. Biļetes cena - 4 LVL, festivāla dienā – 5 LVL.

Kino forums un festivāls Manhattan Short 2013 Rīgā notiek ar Rīgas Domes un Nacionālā Kino centra atbalstu.

Vairāk informācijas: www.ManhattanShort.com

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV