Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vudija Allena filmu vakari Splendid Palace Jaunajā zālē

Easyget.lv, 12.09.2013. 16:45

No 13.septembra kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē ik vakaru būs iespēja baudīt Vudija Allena pēdējās desmitgades labāko filmu izlasi.
Vudija Allena filmu vakari Splendid Palace Jaunajā zālē

No šīs nedēļas lielākajos Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunāko no Vudija Allena filmām - „Jasmīnas stāsts” (Blue Jasmine), savukārt kinoteātris Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) režisora daiļrades cienītājiem šomēnes sagatavojis vēl kādu notikumu – no 13.septembra kino Jaunajā zālē, nomainot Silto vasaras vakaru repertuāru, ik vakaru būs iespēja baudīt Vudija Allena pēdējās desmitgades labāko filmu izlasi.

Ir vērts no jauna iemīlēt Vudiju Allenu ar viņa izcilajām “Vikija. Kristīna. Barselona.“(2008,Vicky Cristina Barcelona), “Lai notiek kas notikdams” (2009,Whatever Works)“, Tu satiksi slaidu nepazīstamu tumšmati” (2010, You Will Meet a Tall Dark Stranger), „Pusnakts Parīzē” (2011, Midnight in Paris), „Romai - ar mīlestību” (2012, To Rome With Love), „Jasmīnas stāsts” (2013, Blue Jasmine).

Režisors Vudijs Allens dēvēts gan par Ņujorkas intelektuālo komiķi, gan par Eiropas tūrisma filmu pastkartīšu veidotāju, gan par neirotiķi ar labu humora izjūtu... Režisors, kurš pievērsies kino veidošanai sešdesmito gadu vidū, joprojām spēj uzņemt pa jaunai filmai ik gadu.

„Viņa kontā ir gandrīz piecdesmit filmu, kuras visas tā vai citādi ir uzlādētas ar humoru. Īstu Vudija Allena humoru. Pats apgalvo, ka 30 gadus apmeklējis psihoanalītiķi reizi nedēļā, līdz sapratis, ka tas neko nepalīdz... Bet visās savās filmās šķetina vīriešu/sieviešu attiecības ar tādu izsmalcinātu asprātību un sapratēja noslēpumainību! Viņš joko par neuzticīgiem vīriem un izlutinātām mājasmātēm, par paveciem ebrejiem, sagurušiem politiķiem un neveiksmīgiem scenāristiem... Un Vudijam Allenam kino pasaule visu piedod, pat visdivdomīgākos un nekorektākos jokus, kas filmās ir iepakoti ar neapšaubāmu cilvēcisku šarmu”, par Vudiju Allenu stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

„Vudijs Allens ir piedzīvojis arī atsalumu pret savām filmām (vismaz no amerikāņu publikas puses) pat 25 gadu garumā. Būdams ārpus Oskara balvu pretendentiem, viņš jau sen ir pasludināts par amerikāņu kino leģendu, ar akcentu uz 70. gadu kultūru. Tomēr pēdējos gados, uzsākot savu Eiropas filmu kolekciju, viņš atkal ir virsotnē, atkal ir Oskari, un viņš atkal ir “mīļākais” amerikāņu režisors, kurš zina visu par pilsētnieku neirozēm un tik jauki joko par veco Eiropu”, tā D.Āboliņa.

Vudija Allena filmu vakari ik vakaru kinoteātra Splendid Palace Jaunajā zālē no 13.septembra plkst.19.00, biļešu cena uz seansu - 3 lati, kinoteātra DRAUGA kartes īpašniekiem - lētāk! Par repertuāru: www.splendidpalace.lv.

Kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē „Jasmīnas stāsts” no 14.septembra.

Foto: Kadrs no “Vikija. Kristīna. Barselona.“. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV