Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Esplanāde 2014 piedāvā ieskatu Marka Rotko daiļradē

Easyget.lv, 13.09.2013. 09:40

Piektdien, 13.septembrī, plkst.13.00 un plkst.18.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs pieteiks sevi kā vienu no interesantākajiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas projektiem reģionos.
Esplanāde 2014 piedāvā ieskatu Marka Rotko daiļradē

2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, tematiskās līnijas „Okeāna alkas” ietvaros, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvās īpašu programmu.

Rotko centra prezentācijas laikā varēs iepazīties ne tikai ar jauna, interesanta kultūras objekta piedāvājumu, bet arī ielūkoties Ņujorkas skolas abstraktā ekspresionisma spilgtākā pārstāvja Marka Rotko dzīves un radošajā darbībā un izprast tā saistību ar dzimto pilsētu.

Marks Rotko dzimis Daugavpilī, toreizējā Dvinskā 1903.gada 25.septembrī. Šogad daugavpilieši svinēs sava izcilā novadnieka 110. gadadienu, un par godu tai, mākslinieka dzimtajā pilsētā tiks rīkota pasākumu virkne ar noslēgumu tieši dzimšanas dienā – 25. septembrī.

Visaktīvāk, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, Daugavpils un Rotko centrs iesaistīsies tieši 2014.gada septembrī, kad Daugavpils cietokšņa vārti tiks plaši atvērti rudens krāsu paletei, mākslai un cilvēkam… Konference un koncerts Rīgā, Rotko vilciens, konference, izstādes atklāšana un Rotko dzimšanas dienas svinības Daugavpilī - tāds būs nākamā gada septembris.

Foto: Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV