Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jaunais Rīgas teātris dodas viesizrādēs uz Pilzeni

Easyget.lv, 13.09.2013. 14:18

14. un 15. septembrī Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi „Melnais piens” viesosies 21. Starptautiskajā teātra festivālā Theatre, kas no 11. līdz 18. septembrim norisinās Pilzenē, Čehijā, informē teātra pārstāve Dagnija Grīnfelde.
Jaunais Rīgas teātris dodas viesizrādēs uz Pilzeni

Savā pastāvēšanas laikā festivāls kļuvis par vienu no prestižākajiem starptautiskajiem teātra festivāliem Čehijā. Festivālā līdz šim piedalījušās gandrīz deviņdesmit teātra kompānijas no dažādām valstīm. Programmu veido dramatiskā teātra, mūzikas, dejas izrādes, kustību teātra, leļļu teātra un citu teātra formu priekšnesumi. Šogad festivālā piedalīsies teātra kompānijas no Vācijas, Slovākijas, Ungārijas, Turcijas, Serbijas, Latvijas un Čehijas Republikas.

Festivāla mājaslapa: http://www.festivaldivadlo.cz/en/

JRT iepriekš viesojies šajā festivālā ar izrādēm „Garā dzīve” (2005), „Soņa” (2007) un „Klusuma skaņas” (2010) Alvja Hermaņa režijā.

Jaunais Rīgas teātris Pilzenē viesosies ar Alvja Hermaņa iestudēto izrādi „Melnais piens”, kurā piedalās aktieri Sandra Kļaviņa, Elita Kļaviņa, Kristīne Krūze, Jana Čivžele, Iveta Pole un Vilis Daudziņš. Izrāde 2012. gadā saņēmusi Preses balvu festivālā Kontakt Toruņā, Polijā.

Tuvākās „Melnā piena” izrādes Latvijā gaidāmas decembra sākumā.

Foto: Izrāde „Melanis piens”. Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV