Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ģertrūdes ielas teātris aicina uz izrādēm rudenī

Easyget.lv, 15.09.2013. 10:28

Rudens sezonā Ģertrūdes ielas teātris piedāvās gan kādu jauniesudējumu, gan skatītāju iecienītas izrādes
Ģertrūdes ielas teātris aicina uz izrādēm rudenī

Dzīvot dzīvi

Režisora Andreja Jarovoja jaunākā darba „Dzīvot dzīvi” centrā ir jautājums – kā saglabāt cilvēcību un brīvību sabiedrībā, kurā mēs apmaināmies ar miesu un naudu? Izrādi, kuras pamatā ir Žana Lika Godāra kinofilma “Dzīvot savu dzīvi: filma divpadsmit ainās”, režisors veidojis sadarbībā ar dramaturģi Agnesi Rutkēviču, aktieriem Madaru Botmani, Kārli Krūmiņu, Andi Strodu un Ingu Tropu un mākslinieci Ievu Kauliņu.
Tuvākās izrādes 19., 22. septembrī, 16., 19. oktobrī 19.00
Plašāk par izrādi un tās veidotājiem: http://git.lv/?p=4274

Mūsu Silvija debesīs

Izrādes pamatā ir tās autores un režisores Ingas Gailes pārdomas par amerikāņu dzejnieces Silvijas Plātas dzīvi un nāvi
„Mūsu Silvija debesīs” ir pirmā izrāde, kuras veidošanā Inga Gaile piedalās ne vien kā dramaturģe, bet arī režisore. Jaunā izrāde tapusi sadarbībā ar teātra mākslas maģistrantūras studentiem Martu E.Martinsoni, Sandiju Kalniņu, Pēteri Nebaru un Valmieras Drāmas teātra aktieri Mārtiņu Liepu, scenogrāfi Ievu Kauliņu un skaņu režisoru Oliveru Tarvidu. Ar savām balsīm izrādē klātesošas būs arī aktrise Ināra Slucka un dziedātāja Baiba Berķe.
Izrāde ir Ingas Gailes kursa darbs Teātra mākslas maģistrantūrā un Ģertrūdes ielas teātrī tiek spēlēta pasākumu ciklā „Ienāc teritorijā!”. Kursa darba vadītāja Māra Ķimele.
Tuvākās izrādes 29. septembrī 19.00, 30. septembrī 20.00. 30.septembrī izrāde skatāma Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivāla „Patriarha rudens 2013” ietvaros
Plašāk par izrādi un tās autori: http://git.lv/?page_id=1893

Pietiekami labs

Sirsnīgs stāsts par individualitāti. Apšaubot viennozīmīga vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, “Pietiekami labs” veidotāji izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās.
Režija: Andrejs Jarovojs, horeogrāfija: Kristīne Vismane, spēlē: Kristīne Vismane un Katrīna Albuže
Spēlmaņu nakts 2012/2013 nominācija Gada sasniegums laikmetīgā dejā
Tuvākās izrādes 4.oktobrī, 17.novembrī 19.00
Plašāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=3157

3/4 ūdens

Emociju metamorfozes dejas un mūzikas valodā. Cilvēka jūtu pasaule ir tikpat dzīva, reaģējoša un mainīga kā ūdens, kas veido vairāk nekā pusi no mūsu ķermeņa. Izrāde atklāj emociju rašanās un norises procesus, stāstot par cilvēka jūtu metamorfozēm dejas un mūzikas valodā.
Horeogrāfija: Agnese Bordjukova, dejo: Elīna Breice un Sintija Siliņa, dzīvā mūzika: Laima Jansone.
Spēlmaņu nakts 2012/2013 nominācija Gada mūzikas autors (Laima Jansone)
Tuvākā izrāde 3.novembrī 19.00
Plašāk par izrādi un tās veidotājiem: http://git.lv/?page_id=3475

Četras naktis

Izrādes pamatā ir Fjodora Dostojevska stāsts “Baltās naktis” (1848), kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21. gadsimta Rīgu.
Šī izrāde ir režisora Andreja Jarovoja un dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes trešais kopdarbs, kas turpina iepriekšējos darbos aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā (“Neuzticīgie”, 2009, Latvijas Nacionālajā teātrī, “Āda”, 2011, Ģertrūdes ielas teātrī).
Lomās Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpi Ieva Veita
Tuvākās izrādes 9., 10.oktobrī 19.00
Plašāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=3144

Pasaka par Gardeguni

Vilhelma Haufa pasakas „Punduris Gardegunis” iestudējums
Teksts: Vilhelms Haufs (Vācija), režija: Andrejs Jarovojs, teicējas lomā: Maija Doveika, skaņas ainava: Arvīds Augšups, tērpi: Ieva Veita
Tuvākā izrāde 12.oktobrī 15.00
Plašāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=2167

Cik tuvu?

Apvienības „Dejas anatomija” jaunākais darbs
Horeogrāfija: Elīna Breice, dejo Evita Birule un Edgars Šļakota, scenogrāfija Uģis Bērziņš
Pirmizrāde 30., 31.oktobrī 19.00.

Āda

Dzejnieces un dramaturģes Ingas Gailes oriģināllugas pirmiestudējums Andreja Jarovoja režijā, kas jau izpelnījies gan skatītāju, gan profesionāļu atzinību. „Āda” ir stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu mīlestības meklējumus pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Ivars Krasts un Anta Aizupe.
Spēlmaņu nakts 2011/2012 nominācija Gada debija skatuves mākslā (Anta Aizupe)
Tuvākās izrādes 24., 26. septembrī, 22.oktobrī 19.00
Plašāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=1900

Leģionāri

Līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību. Vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc?
Autori: Karls Alms (Somija), Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš un Valters Sīlis, režija: Valters Sīlis, spēlē: Karls Alms un Kārlis Krūmiņš, scenogrāfija un tērpi: Ieva Kauliņa
Spēlmaņu nakts 2011/2012 balva Gada latviešu autora darba iestudējums, nominācijas Gada režisors (Valters Sīlis) un Gada aktieris (Kārlis Krūmiņš)
Tuvākās izrādes 11., 12., 14., 15., 16. novembrī 19.00
Plašāk par izrādi: http://git.lv/?page_id=1344

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā Istaba, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas Ls 6, Ls 3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem). Biļešu cenas uz „Ienāc teritorijā!” pasākumiem Ls 3, Ls 2 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem). Teātra telpas ir pieejamas cilvēkiem ratiņkrēslos. Ģertrūdes ielas teātra adrese: Ģertrūdes iela 101a (iekšpagalma māja). Papildus informācija par teātri: www.git.lv, git@git.lv.

Foto: Izrāde “Dzīvot dzīvi”. Foto (c) Agnese Surkova

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV