Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mākslinieki aicināti piedalīties komiksu konkursā

Easyget.lv, 16.09.2013. 11:36

Līdz 1. oktobrim mākslinieki aicināti piedalīties komiksu žurnāla kuš! un Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludinātajā Komiksu konkursā 2013.

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss – vizuāls stāsts secīgu attēlu formā – apjomā no 1 līdz 4 lappusēm, latviešu valodā par tēmu „Briseles kāposti”. Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots.

Konkursā piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši mākslinieki, gan zīmēšanas amatieri, mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Konkurss tiek rīkots Beļģijas nedēļas Rīgā ietvaros, kas norisināsies no 14. līdz 24. novembrim. Konkurss notiks pirmo reizi, ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību vizuālās mākslas medija – komiksa jomā.

Latvijā komiksi jeb grafiskie stāsti pieaugušo auditorijai arvien ir reta parādība, savukārt Beļģijā komikss ir populāra un pašsaprotama vizuālās mākslas forma ar stiprām tradīcijām. Kopš 2007. gada komiksu žurnāls kuš! iepazīstina Latvijas lasītājus ar alternatīvo jeb māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu antoloģiju š!, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

„Izsludinot konkursu, mēs vēlamies gan novērtēt jau esošo komiksu autoru veikumu, gan atklāt jaunus talantus. Aicinām autorus eksperimentēt ar komiksa mediju un konkursa tēmu „Briseles kāposti”, un meklēt dažnedažādus risinājumus. Ceram, ka konkurss kļūs par ikgadēju notikumu, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā.” par konkursa ieceri stāsta komiksu žurnāla kuš! veidotāji.

Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 2013. gada 1. oktobris.

Sīkāk par konkursu un noteikumiem var uzzināt www.komikss.lv/konkurss

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV