Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas mākslinieki saņem apbalvojumus starptautiskā grafikas mākslas biennālē

Easyget.lv, 16.09.2013. 14:17

Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi Elīna Alka un Reinis Eglītis un maģistrante Līva Rutmane gūst starptautiskajā Baltijas jūras valstu Kaļiņingradas-Kēnigsbergas Grafikas mākslas biennālē panākumus
Latvijas mākslinieki saņem apbalvojumus starptautiskā grafikas mākslas biennālē

13. septembrī Kaļiņingradas apgabala Mākslas galerijā tika atklāta XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennāle „Kaļiņingrada-Kēnigsberga”. Starptautiskajā mākslas projektā, kas norisinās kultūras foruma „ARS Baltica” ietvaros, piedalās deviņas Baltijas jūras reģiona valstis. 2013. gadā Latviju biennālē pārstāv trīs mākslinieki: Latvijas Mākslas akadēmijas absolventi Elīna Alka un Reinis Eglītis, kā arī maģistrante Līva Rutmane.

Biennāles ietvaros starptautiska žūrijas komisija piešķir apbalvojumus, trīs prēmijas un Grand prix. Šogad vienu no prēmijām saņēmusi Līva Rutmane, savukārt Reinis Eglītis ieguvis balvu par oriģinālāko risinājumu darba tehnikā, informē Latvijas ekspozīcijas kuratore Ausma Šmite. Atzinīgi novērtēta arī Latvijas ekspozīcija, saņemot speciālbalvu par kuratora darbu.

Visi trīs jaunie mākslinieki piedalījušies izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Izmantojot glezniecības un grafikas sintēzi, Elīna Alka nepiespiesti šķērso un pārvieto abu tēlotājas mākslas veidu robežas. Līvas Rutmanes lielformāta zīmējumos redzamas atsauces uz popkultūru un digitālo mākslu, kamēr Reiņa Eglīša darbos parādās pāreja no plaknes uz apjomu, un tajos uzsvērta grafikas mākslā tik svarīgā materiāla – papīra – īpašības.

XI Baltijas jūras valstu Grafikas mākslas biennāles „Kaļiņingrada-Kēnigsberga” izstāde apskatāma Kaļiņingradas apgabala Mākslas galerijā (Kaļiņingrada, Krievija) līdz 15. oktobrim.

Foto: Līva Rutmane „Stars”, instalācija, zīmulis, papīrs, koks, 2013. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV