Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēgusies kultūras vasarnīcas Esplanāde 2014 vasaras sezona

Easyget.lv, 16.09.2013. 14:40

Kopumā šovasar kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 viesojušies vairāk nekā 50 000 kultūras interesentu, norisinājušies 200 pasākumi – nodibinājuma Rīga 2014 projektu prezentācijas, radošās darbnīcas, koncerti, dejas, Eiropas un Latvijas filmu vakari un pasākumi ģimenēm, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

„Man ir prieks, ka mūsu kultūras vasarnīca Esplanāde 2014 ir kļuvusi par neatņemamu Rīgas kultūrvides daļu un aktivitāšu vietu visiem, kuri interesējas par gaidāmajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas pasākumiem. Izsaku pateicību mūsu sadarbības partnerim Lattelecom un būvkompānijai Ramirent, kas piedalījās arhitekta Austra Mailīša radošās idejas īstenošanā,” stāsta nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

No Rīga 2014 brīvprātīgo programmas kultūras vasarnīcā ikdienas darbos ir bijuši iesaistīti 78 brīvprātīgie. Esplanāde 2014 ir kalpojusi par informācijas platformu Pasaules koru olimpiādes interesentiem, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku un festivāla „Positivus” apmeklētājiem.

21 vakaru ir demonstrētas starptautiski atzītas un populāras Latvijas un Eiropas filmas. Klausītājus ir priecējuši 24 koncerti, tostarp grupu „Dzelzs vilks”, „Franco Franco”, „CanZone”, „Galaxy Bosons”, „Indygo”, „Lavrix Band”, „Astro’n’out”, „Very cool people”, „Gapoljeri”, „Oranžās brīvdienas”, „Goran Gora”, „Laime pilnīga” un „Crow Mother” uzstāšanās. 13.septembrī Esplanādes 2014 piektdienu koncertsēriju noslēguma koncertā uzstājās indie roka apvienība „Tribes of the City”, Ska grupa „Mango”, pagānmetāla grupa „Skyforger” un alternatīvā roka ilggadējie līderi „Pienvedēja piedzīvojumi” koncertu apmeklēja vairāk nekā 5 000 mūzikas cienītāju. Foto no koncerta iespējams aplūkot šeit.

„Esplanāde 2014 turpina savu darbību. Rudens periodā, līdz gaismas festivālam Staro Rīga, objekts darbosies kā gaismas instalācija. Arī ziemas periodā tiek plānota aktīva darbība, jo nākamā gada janvārī, Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu ietvaros, Esplanādē 2014 varēs saņemt aktuālo informāciju par Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas pasākumiem. Savukārt 2014.gada aprīļa beigās Esplanāde 2014 atsāks aktīvu darbību, piedāvājot plašu kultūras programmu,” pauž D.Čivle.

Kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014, kas šogad durvis vēra 27.jūnijā, partneris Lattelecom ir nodrošinājis bezmaksas wi-fi un brīvpieejas datorus. Esplanāde 2014 tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent. Savukārt Gallaria Riga sestdienās nodrošināja programmu bērniem, video sižetus Latvijas filmu vakariem, kā arī siltu tēju pasākumos vasaras noslēgumā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV