Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šonedēļ Liepājā psniegs Egona Līva piemiņas balvas „Krasta ļaudis”

Easyget.lv, 16.09.2013. 15:37

Liepājas muzejā piektdien, 20. septembrī, pulksten 15:00 notiks rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas „Krasta ļaudis” svinīga pasniegšanas ceremonija. Jau trešo gadu balvu saņems rakstnieki, literāro ieceru realizētāji un skolu jaunatne, informē projekta vadītāja Sandra Vensko.
Šonedēļ Liepājā psniegs Egona Līva piemiņas balvas „Krasta ļaudis”

Izvērtēšanai pieteiktās grāmatas nominācijā par labāko grāmatu, kā arī par labāko realizēto literāro ieceri 2012/2013 gadā, bija pieteikti gan apjomīgi romāni, gan eseju grāmatas, kas izdotas dažādās izdevniecībās un tapušas latviešu valodā, dažādība arī literāro ieceru veikumā. Žūrija pagājušo piektdien izvērtēja nominācijām pieteiktos autordarbus un noteica labākos darbus katrā no nominācijām.

Balva „Krasta ļaudis” ir iedibināta ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Līvu, viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Egona Līva vārds literatūrā ir saistīts ar prozu, kino un jūrniecību, kas ataino gadsimtiem ilgi pie Baltijas jūras dzīvojošo tautu raksturu. Rakstnieks un publicists Egons Līvs bija cieši saistīts ar literatūru, žurnālistiku, savos darbos atspoguļoja Kurzemei raksturīgos notikumus, izgaismoja cilvēku likteņus, fiksēja piekrastes zvejnieku dzīvi.

Piemiņas balvas „Krasta ļaudis” pasākumu organizē Latvijas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Liepājas kultūras pārvaldi, pasākums ir publisks un ikviens interesents ir aicināts ierasties un pagodināt rakstniekus ar savu klātbūtni šajā svētku reizē.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV