Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latgales fotogrāfu biedrības prezentācija Fotogrāfijas muzejā

Easyget.lv, 17.09.2013. 10:37

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina iepazīties ar Latgales fotogrāfu darbību, piedāvājot apmeklēt Latgales Fotogrāfu biedrības prezentāciju 26. septembrī plkst. 18:00.
Latgales fotogrāfu biedrības prezentācija Fotogrāfijas muzejā

Latgales Fotogrāfu biedrība dibināta 2010. gadā Preiļos, apvienojoties interesentiem no Rēzeknes novada, Preiļiem un Krāslavas. Galvenie biedrības darbības mērķi ir Latvijas un īpaši Latgales reģiona fotogrāfu radošās darbības stimulēšana, fotogrāfijas kā komunikācijas nozares attīstības veicināšana, tās vērtību apzināšana un saglabāšana. Biedrības biedre Ilona Stepiņa atzīmē, ka " fotogrāfu apvienības ir vieta, kur iepazīties ar interesantiem un mākslinieciskiem cilvēkiem, paplašināt savu redzesloku. Latgales Fotogrāfu Biedrība ir tieši tāda. Šeit es iepazinos ar „svaigiem” cilvēkiem, un sarunās apspriestais lika man aizdomāties par dažādiem fotomākslas aspektiem, par kuriem iepriekš nebiju domājusi. „Vāroties savā sulā,” attīstīties ir sarežģītāk nekā domubiedru pulkā, kur tevi morāli atbalsta."

Savas pastāvēšanas laikā Latgales Fotogrāfu biedrība ir organizējusi vairākas izstādes, to skaitā „Cilvēki Latgalē” (2011), „Latvijas fotogrāfi atklāj Latgali” (2011 – 2012), „Ceļš pēc skaistuma” (2012), „Brīnišķīgā Latgale” (2012), no kurām pēdējās divas izstādītas Murmanskas Kirova Kultūras pilī un Murmanskas Reģionālajā Mākslas muzejā, Krievijā. Šobrīd Rēzeknē apskatāma biedrības izstāde „Plaukst un zaļo”. No 16. septembra būs skatāma biedrības izstāde „ Kāzas Latgalē”. 2012. un 2013. gadā biedrība rīkojusi foto plenērus. Šogad augustā izdota grāmata „Latgale fotogrāfijās”, pērn – izstādes katalogs “Latvijas fotogrāfi atklāj Latgali”. Biedrība regulāri organizē fotokonkursus. Latgales Fotogrāfu biedrības dibināšanas iniciators fotomākslinieks Igors Pličs kopš tās pastāvēšanas sākuma darbojas kā valdes priekšsēdētājs, un šobrīd biedrībā, neskaitot valdes locekļus, ir 12 biedru.

Prezentāciju apmeklēt aicināts ikviens, kas vēlas iepazīties ar Latgales Fotogrāfu biedrības sasniegumiem, darbību un fotogrāfiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Foto: „Dūmakā”. Foto (c) Igors Pličs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV