Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ar izrādi "Biedre Zariņa" Dailes teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko

Easyget.lv, 17.09.2013. 14:30

19. septembrī Kamerzālē ar izrādi - vingrinājumiem utopijā 1 daļā "Biedre Zariņa" Dailes teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.
Ar izrādi "Biedre Zariņa" Dailes teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko

Galerijas:

Luga "Biedre Zariņa", kuras autore ir Rasa Bugavičute, ir smieklīgi lirisks stāsts ar nostaļģiju pēc tā, kas vairs nekad neatgriezīsies: utopiskajiem ideāliem, cerībām uz jaunu dzīvi, ticību līdzpilsoņiem. Vienkāršā cilvēka ikdienas dzīve, viņa sapņi un vilšanās, mīlestība un ticība par vēsturi var pastāstīt daudz vairāk nekā politiskie dokumenti un lēmumi. Pie bijušās astronomijas skolotājas Ilgas ierodas viņas 20 gadus neredzētais mazdēls Pauls. Garās dzīves laikā ir piedzīvoti daudzi zaudējumi, un tādēļ Ilga savā prātā atgriežas pagātnē, kas visiem klātesošajiem dod iespēju aizceļot pagājušajos 80-ajos gados. Mīļā miera labad un iekārotā vecmāmiņas dzīvokļa dēļ mazdēls ir gatavs pat imitēt dzīvi, kāda tā reiz bijusi. Taču notiek kas neparedzēts - jo tuvāk viņš iepazīst savu vecmāmiņu un padomju laika gaišos ideālus, jo grūtāk viņam pārtraukt spēlēt šo teātri.

Lomas atveidos Olga Dreģe (Ilga), Lidija Pupure (Astra), Mārtiņš Počs (Pauls) un Inita Dzelme (Paula). Radošajā komandā līdzās režisoram Dmitrijam Petrenko strādā arī scenogrāfs Artūrs Arnis, kostīmu māksliniece Anastasija Golubeva un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Iestudējums top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Tuvākās izrādes plānotas 19. un 24.septembrī, kā arī 6., 15. un 22.oktobrī.

Foto: Izrāde "Biedre Zariņa". Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV