Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dzejas dienā Rēzeknē - Dzejas stunda, Flashmob un mūzika

Easyget.lv, 17.09.2013. 17:26

Kā ierasts, septembrī visā Latvijā notiek ikgadējās dzejas dienas. Šonedēļ īpaša Dzejas svētku diena Rēzeknē tiks svinēta 20.septembrī, no pusdienām līdz vēlam vakaram aicinot ikvienu ieklausīties un sajust dzejas un mūzikas dziļumus, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.

Lai gan Dzejas dienu mēnesī Rēzeknē notiek vairāki pasākumi – pirms nedēļas tika prezentēts 16. dzejas almanahs „Rēzekne 2013”, kur publicēti darbi latviešu, latgaliešu un krievu valodā, 18.septembrī Latgales Vēstniecībā „Gors” ir iespēja baudīt Vizmas Belševicas, Klāva Elsberga un Jāņa Elsberga dzeju kamerizrādē „Dūdieviņš”, 19.septembrī Rēzeknes Centrālā bibliotēka rīko lasīšanas zibakciju „Rēzekne skaita nu Zeimuļa da Goram”, 19. un 20.septembrī Rēzeknes Augstskolā notiek starptautiskā zinātniski praktiskā konference „Māksla un mūzika kultūras diskursā”, kuras laikā no cita skatupunkta var iepazīt arī Aleksandra Čaka vēstules u.c., tomēr īpaša svētku diena dzejai un literatūrai tiek veltīta 20.septembrī.

Plkst. 16:00 Festivāla parkā notiks mīļāko dzejoļu lasīšana „Flashmob” stilā, līdz ar to ir gaidīti visi, kuri vēlas piedalīties īsas performances veidošanā un nodemonstrēt, ka varam būt vienoti dzejā.

No plkst. 16:00 līdz 16:30 Rēzeknes Kultūras nama foajē darbosies dzejas grāmatu maiņas punkts, kurā katrs savu izlasīto dzejas grāmatu bez maksas varēs iemainīt pret nelasītu, bet varbūt sen iekārotu. Ikviens aicināts atnest tādas dzejas grāmatas, kādas arī pašam gribētos aiznest mājās.

Plkst. 16:30 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā Latgales mīļotāji ir aicināti uz grāmatas „Divpadsmit Latgales loki kopā ar Annu Rancāni” prezentāciju. Dzejas dienu laikā grāmata jau ir prezentēta apgādā Zvaigzne ABC Rīgā , tagad arī rēzekniešiem ir iespēja klausīties, lasīt un ieraudzīt Latgales vietas, kur ir vērts doties un sastapt vienreizīgus cilvēkus, gluži kā pašu autori Annu Rancāni – dzejas tekstos it kā jau iepazītu, bet vienmēr pārsteidzošu.

Plkst. 18:00 dzeju papildinās mūzika - Rēzeknes Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) skanēs koncerts „Rudens noskaņās”, kurā uzstāsies Rēzeknes vīru koris „Graidi”, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi un Zanes Ludboržas mūzikas skolas akordeonistu orķestris, bet tai pašā laikā Nacionālo biedrību Kultūras namā (Latgales ielā 54) krievu klasiskās literatūras cienītāji varēs skatīties monoizrādi „Sasuku mākslinieks” pēc Nikolaja Ļeskova stāsta Larisas Beilo izpildījumā.

Plkst. 20:00 vēl viena literārā tikšanās Rēzeknes Kultūras nama Teātra istabā, kur aktiera un režisora Aivara Peckas izpildījumā varēs dziļāk iepazīt rēzeknieša Jevgēnija Šešolina dzeju un vēstules kompozīcijā «Чему нет слов – по между строк прольется» (Kam trūkst vārdu – tas tiks pateikts starp rindiņām).

Plkst. 21:00 Rēzeknes Kultūras nama Teātra istabā varēs dalīties savos iespaidos un emocijās DZEJniekuKAFEJNĪCĀ „Rīmju bole” par to, kas izlasīts vai pārdomāts starp dzejas rindām un mūzikas pauzēm, par sapņu pasaules un ikdienas satikšanos dzejā, varēs mazliet skumt un pasmaidīt, runāt un klusēt, un vienkārši būt klāt dzejas radīšanas brīdī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV