Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas Cirks atklāj 125. jubilejas sezonu

Easyget.lv, 18.09.2013. 11:21

Rīgas Cirks atklāj jubilejas sezonu atklāj ar jaunu, starptautisku cirka programmu pasaules labāko cirka tradīciju garā “Rīgas Cirks - 125. Dzintara sezona”.
Rīgas Cirks atklāj 125. jubilejas sezonu

Cirka manēžā izies pasaulē atzītākie mākslinieki - cirka mākslas leģendas Duo Ignatov, Donnert Family no Anglijas ar zirgiem un ponijiem, Lielā Maskavas valsts cirka akrobātu trupa uz atsperlaipām “Asadullin”, gaisa vingrotāji riņķos Duo Volkov, enerģiskais un ekstravagantais Nikolajs Gorkovenko ar atrakciju “Suņu futbols” un rīdzinieku iemīļotais Sanktpēterburgas klaunu duets Piter F.M, informē Rīgas Cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule. Jaunās sezonas pirmā izrāde notiks piektdien, 20.septembrī, plkst. 18:00.

„Šajā rudenī, par godu Rīgas Cirka 125 jubilejai, cirka vēsturiskajā manēžā esam apvienojuši cirka leģendas un jaunos līderus,” stāsta Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Skatītājiem allaž ir patikuši lielie akrobātu grupu priekšnesumi. Arī šoreiz, pēc viesizrādēm pasaules lielākajā cirkā “Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus” Amerikā, pa ceļam iegriežoties Anglijā, Rīgas Cirkā ieradušies akrobātu trupa Rustama Asadullina vadībā. Lidija un Leonīds Ignatovi - pasaulē nepārspēts žonglieru-ekvilibristu duets. Viņi ir absolūtas līdzsvara izjūtas un filigrānas žonglēšanas tehnikas meistari, mākslinieki ar apbrīnojamu meistarības noturību un radošo stāžu. Skatītājiem tikšanās ar šiem meistariem būs īpaši patīkama, jo pēdējo reizi mākslinieki Rīgas Cirkā uzstājās pirms pieciem gadiem. Augstu zem kupola velvēm ar pārsteidzošu vieglumu sarežģītas akrobātikas triku kombinācijas izpildīs daudzu starptautisku cirka festivālu zelta godalgu laureāti “Duo Volkov” - Sergejs Volkovs un Natālija Zaiko.

Pasaules cirka vēsture sākās ar apmācītu zirgu demonstrēšanu. Tieši tāpēc Rīgas Cirks jubilejas sezonu sāk ar lielu grupu skaistu zirgu kopā ar Donnert Family. Viņu izpildīs vairākus zirgu dresūras žanrus - „zirgu augstākā skola”, „brīvība”, kā arī mūsdienu cirkā retu cirka žanru „žonglieris uz auļojoša zirga”. Enerģijas devu skatītājiem dāvās Krievijā un Eiropas valstīs labi pazīstamais jaunais mākslinieks ar veselu pulku suņu - Nikolajs Gorkovenko. Mākslinieka četrkājainie draugi ar labpatiku izpilda visas komandas, kuras iemācījušies saprast no pusvārda, radot nepiespiestas un aizrautīgas spēles sajūtu un prieku ikvienam skatītājam. Nikolajs ir no Krievijas cirka dinastijas Kudrjavcevi-Gorkovenko, kuri, pateicoties savai mākslai, godam ieņēmuši vietu cirka enciklopēdijās. Savukārt Sanktpēterburgas klauni Anna Morozova un Anatolijs Fjodorovs, kuri ir pazīstami kā klaunu duets „Piter F.M”, jau pirms diviem gadiem paspēja iepatikties Rīgas Cirka pašiem prasīgākajiem skatītājiem - bērniem.

„Visi programmas mākslinieki atbilsts zelta augstākajai provei. Baltijas dzintars - tas ir mūsu zelts, tāpēc mūsu Rīgas Cirka 125. sezonu esam nosaukuši par Dzintara sezonu,” turpina Lolita Lipinska.

Programmas "Rīgas Cirkam - 125" izrādes Rīgas Cirkā skatāmas no 20.septembra līdz 3.novembrim, katru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Precīzs izrāžu grafiks atrodams mājas lapā www.cirks.lv . Biļetes pieejamas Rīgas Cirka, Biļešu Serviss un Ticketpro biļešu kasēs.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV