Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Dzejas vakars Kaņepes kultūras centrā

Easyget.lv, 18.09.2013. 13:26

Kaņepes kultūras centrā 21.septembrī plkst. 19:00 notiks dzejas lasījumi, kuros piedalīsies krievu dzejniece Darja Suhoveja no Pēterburgas un pazīstami Latvijas dzejnieki.

Dzejas lasījumos piedalīsies Latvijas dzejnieki: Jānis Rokpelnis, Pēteris Draguns, Ivars Šteinbergs, Toms Treibergs, Žoržs Uaļļiks, Jeļena Glazova, Eriks Naivo, Svens Kuzmins, Semjons Haņins, kā arī krievu dzejniece Darja Suhoveja no Pēterburgas, kas jau ir viesojusies Rīgā janvārī kā starptautiska dzejas festivāla "Avant-Left" galvenā organizatore.

Darja Suhoveja ir krievu dzejniece, filoloģe un literārā kritiķe, kas aktīvi piedalās lasījumos un organizē dzejas festivālus Krievijā un ārzemēs, viens no viņas rīkotiem festivāliem ir Pēterburgas jauno dzejnieku "Maija festivāls", kas eksistē kopš 2001.g. un palīdz atklāt jaunus vārdus krievu literārajā dzīvē. Šogad dzejniece ir kurējusi dzejas grāmatu sēriju "Vnezapno stihi" ("Pēkšņi dzeja") Pēterburgas izdevniecībā "Svojo izdateljstvo", kurās ietvaros 2013.g. vasaras laikā tika publicēti 11 autoru dzejas krājumi. Pašlaik dzejniece ir Ventspils rakstnieku un tulkotāju mājas rezidente.

Poētiskie teksti tiks lasīti divās valodās – krievu un latviešu. Kaņepes kultūras centrs atrodas Skolas ielā 15. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV