Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latviski izdota Dž.D.Selindžera biogrāfija

Easyget.lv, 18.09.2013. 18:02

Izdevniecībā Dienas Grāmata klajā nākusi amerikāņu autora Keneta Slavenska sarakstītās rakstnieka Džeroma Deivida Selindžera biogrāfijas "Dž.D.Selindžers. Dzīve" tulkojums latviešu valodā.
Latviski izdota Dž.D.Selindžera biogrāfija

Džeroms Deivids Selindžers, viens no populārākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem, nepiekāpīgi izvairījās no pielūdzējiem un žurnālistiem, strikti sargājot gan savu privāto, gan radošo pasauli. Tas savukārt veidoja auglīgu augsni dažādām blēņām un sagrozījumiem par viņu – un arī viņa darbiem.

Kenets Slavenskis ir radījis aizgrābjošu stāstu par šo neparasto dzīvi, kas aptvērusi teju visu XX gadsimtu. Iedvesmojoši un cieņpilni sarakstītā biogrāfija tapusi, autoram ar asredzīga un gudra "detektīva" prasmi savelkot vienkop bagātīgu faktoloģisko materiālu un ieaužot to apbrīnojami dziļā un skrupulozā Selindžera darbu hronoloģiskā analīzē. Tā ir rūpīga, droša savā apņēmībā nepieļaut baumas un ikreiz gatava apstāties pie robežas, aiz kuras beidzas pierādījumi.

Grāmatā Slavenskis izseko rakstnieka dzīvei, par kuru radīto priekšstatu ilgstoši aizmiglojušas puspatiesības. Grāmata noiet visu Selindžera ceļu no neatzīta un nesaprasta autora, cauri kara ellei, kas vistiešākā veidā radīja pasaules pielūgto rakstnieku un vajāja viņu visu mūžu, cauri galvu reibinošiem Uz kraujas rudzu laukā panākumiem, līdz atkal apstājas pie… nesaprasta.

No angļu valodas darbu tulkojusi Aija Uzulēna. 

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV