Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ronalds Briedis aicina uz autorvakaru

Easyget.lv, 18.09.2013. 18:35

19. septembrī Jāņa Akuratera muzejā plkst.18:00 notiks dzejnieka Ronalda Brieža autorvakars „Princese un pērtiķis”.

Valodas paradoksu jūtīgs atveidotājs, dažkārt smeldzīgs intonācijā, azartisks kultūras zīmju, citātu, reminiscenšu spēlē – Ronalds Briedis ir viens savas paaudzes spilgtākajiem dzejniekiem.

Ronalds Briedis ir beidzis maģistrantūru Latvijas Kultūras akadēmijā. Kopš 2005. gada studē Latvijas Kultūras akadēmijas doktorantūrā. Strādājis par bibliotekāru Latvijas Kultūras akadēmijā, veidojis raidījumu “Bron-hīts” studentu radio “NABA”. No 2003. gada vada Latvijas Rakstnieku savienības kultūras programmu „Literārā Akadēmija” (Jauno autoru semināra vadītājs no 2001. gada). Pašlaik strādā Latvijas Rakstnieku savienībā.

Ronaldam Briedim ir iznākuši divi dzejoļu krājumi „Asaru gāze” (2004) un „Karaoke” (2008). Šobrīd gatavots tiek trešais dzejoļu krājums, kurā vienu nodaļu saukšot „Princese un pērtiķis”. Pirmajā krājumā caurviju tēma ir princeses smīdināšana, otrais krājums, kā rakstīja Māris Salējs „reprezentē pasaules ainu un dzejas varoņa statusu jau pēc princeses sasmīdināšanas. Antiņš-āksts ir kļuvis par karali, bet princeses – nu jau karalienes – smiekli negrib rimties”. Kas notiks ar princesi jaunajā topošajā dzejoļu krājumā varbūt varēs jau uzzināt Jāņa Akuratera muzejā dzejnieka autorvakarā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV