Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas kino pārstāvji piedalīsies Manhetenas īsfilmu festivāla forumā

Easyget.lv, 19.09.2013. 13:52

Manhetenas īsfilmu festivāla kino forumā kinoteātrī Splendid Palace piedalīsies Andris Gauja, Māris Martinsons, Jurģis Krāsons, Aigars Krēsla u.c.

Fillmu festivāla “Manhattan Short” ietvaros kinoteātrī “Splendid Palace” 4. oktobrī plkst.19:00 notiks forums, kurā piedalīsies Latvijas kino pārstāvji: režisori Andris Gauja, Māris Martinsons, operators Gints Bērziņš, mākslinieks Jurģis Krāsons, komponisti Aigars Krēsla, Ivars Makstnieks, montāžas režisors Armands Blumbergs un citi kino profesionāļi. Pēc foruma notiks festivāla programmas skate un filmu vērtēšana. Žūrija – paši skatītāji. Uz pasākumu tiek aicināts ikviens, kuru interesē kino – gan kā skatītāju, gan kā veidotāju.

Kino foruma mērķis ir iepazīstināt jauniešus un visus interesentus ar iespējām Latvijā veidot kino, motivēt veidot savus projektus, informēt par iespējām un soļiem, kas jāveic, lai sāktu kino karjeru ne tikai ka režisors, scenārists, bet arī operators, komponists, montāžas, skaņas režisors, animators, vizuālo efektu speciālists, gaismotājs, grima mākslinieks. Apmeklētājiem pasākuma laikā būs iespēja personiski apspriest viņus interesējošus jautājumus ar pazīstamiem kino profesionāļiem.

Foruma ietvaros notiks arī kino kastings, kurā piedaloties, apmeklētāji tiks reģistrēti aktieru un masu skatu dalībnieku datu bāzē.

Nacionālais kino centrs sniegs informāciju par projektu “Rīgas kino”, kura ietvaros tiks rīkotas kino darbnīcas jauniešiem.

“Foruma viesi – Latvijas kino profesionāļi ir cilvēki, kuri paši darbojas kino jomā un pārzina filmu veidošanas vidi Latvijā un pasaulē. Mēs vēlamies parādīt jauniešiem, kādas ir viņu iespējas un ka ikviens no viņiem var darboties kinoindustrijā,” stāsta organizators Staņislavs Tokalovs. “Sākt varēs jau pasākuma laikā, piesakoties kino darbnīcās. Rezultātu – labāko īsfilmu mēs nosūtīsim fesivāla Manhattan Short rīkotājiem, un, iespējams, nakamajā gadā arī filma no Latvijas būs starp festivāla finālistēm!”

Pēc foruma notiks filmu festivāla Manhattan Short 2013.gada programmas demonstrācija, pēc kuras skatītāji nobalsos par iepatikušos filmu. Rīgas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 6.oktobrī, notiks noslēguma seanss. Tad arī, saskaitot skatītāju balsis no visas pasaules, tiks noteikta šī gada Manhattan Short uzvarētājs. Laikā no 27.septembra līdz 6.oktobrim festivāls norit visā pasaulē.

„Šī gada festivāla programmas filmas ir ļoti dažādas – dažās tiek skartas filozofiskas tēmas, citās var smieties līdz asarām – tieši šajā dažādībā ikviens atradīs tieši sev piemērotāko un tuvāko,” komentē S.Tokalovs.

Šogad filmu festivālam Manhattan Short tika iesniegtas 628 īsfilmas no 48 pasaules valstīm. Festivāla 2013.gada fināla programmai tika atlasītas 10 filmas, ko redzēs arī Rīgas skatītāji. Īsfilmu garums ir līdz 18 minūtēm, visa programma ilgst 1 stundu un 55 minūtes. Šī gada finālā iekļuvušas filmas no ASV, Lielbritānijas, Īrijas, Francijas, Somijas, Austrālijas. Pēdējo 10 gadu laikā sešas Manhetenas īsfilmu festivāla filmas tika nominētas Oskaram.

Kino forums un festivāls Manhattan Short 2013 Rīgā notiek ar Live Riga un Nacionālā Kino Centra atbalstu.

Biļetes uz vienīgo kinofestivāla Manhattan Short 2013 seansu Rīgā var iegādāties www.bilesuserviss.lv vai pirms seansa Kino Splendid Palace, Elizabetes ielā 61. Biļetes cena - 4 LVL, festivāla dienā – 5 LVL.

Ieeja kino forumā ar festivāla biļetēm.

Papildus informācija: www.ManhattanShort.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV