Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Džilindžera iestudētais „Šeipings”

Easyget.lv, 19.09.2013. 14:01

20. septembrī Dailes teātra Lielajā zālē notiks amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nila Labuta lugas „Šeipings” pirmizrāde, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva. Dailes teātrī to iestudē Dž.Dž.Džilindžers, un tā nodēvēta par „trakulīgu izrādi 2 daļās”.
Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Džilindžera iestudētais „Šeipings”

Galerijas:

Nils Labuts (1963) ir radījis savu mūsdienu versiju par to, kā Ieva pavedina Ādamu. Taču dažas lietas gadu tūkstošos nav mainījušās, un Paradīzes dārzā ir paslēpusies čūska... Oskars Vailds reiz apgalvoja, ka dzīve atdarina mākslu. Nils Labuts koriģē šo principu – viņa stāstā māksla atdarina mīlestību.

Ādams satiek Ievu, un viņa dzīve mainās pavisam negaidītā veidā. Neveiklais neveiksminieks un pašpārliecinātā, pievilcīgā mākslas studente ir savādi nesaderīgs pāris. Mazā universitātes pilsētiņā neatšķetināmā kamolā emocionāli un romantiski savijas kopā četru jaunu cilvēku dzīves.

Cik daudz cilvēks ir gatavs darīt mīlestības dēļ? Kurā brīdī radīšana kļūst par manipulāciju? Jo sevišķi tāpēc, ka cilvēka miesa ir ideāls materiāls – dabisks, skaists un pakļāvīgs.

Lomas atveido Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Eva / „Performanču” dalībniece), Artūrs Dīcis (Ādams), Dārta Daneviča un Ieva Segliņa (Dženija / „Performanču” dalībniece), kā arī Gints Andžāns (Filips).

Kopā ar režisoru Dž.Dž.Džilndžeru radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Igors Kapustins.

Līdz 14 gadiem skatīties izrādi nav ieteicams.

Foto: Izrāde „Šeipings”. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV