Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sarunā tiksies Bels, Joņevs, Rokpelnis un Vādons

Easyget.lv, 19.09.2013. 14:06

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 25. septembrī, plkst. 17:30 notiks pasākums „Lieliskais četrinieks”, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Lielisko četrinieku veidos divi dažādu paaudžu rakstnieku „pāri” prozā un dzejā: Literatūras gada balvas ieguvējs par mūža ieguldījumu literatūrā Alberts Bels un viens no šī gada spilgtākajiem debitantiem prozā romāna Jelgava 94 autors Jānis Joņevs, kā arī rakstnieks un ilggadējs jauno dzejnieku skolotājs Jānis Rokpelnis un dzejnieks un atdzejotājs, krājuma Virze (2011) autors Jānis Vādons.

Pasākuma ievadā notiks saruna par rakstnieku paaudžu attiecībām dažādos laikos, noskaidrosim, kāda nozīme ir pieredzējuša autora viedoklim pret debitantu 20. gs. otrajā pusē un mūsdienās. Tomēr galvenie sarunas vadītāji būs paši rakstnieki, kuri diskutēs par literatūru, rakstnieka lomu sabiedrībā, kā arī citiem sev aktuāliem jautājumiem.

Pirms pasākuma apmeklētāji aicināti apskatīt tēlotājas mākslas ekspozīciju „Pēdējā izstāde”, kurā eksponēti klasiķu darbi no RMM krājuma un 21. gs. mākslinieku interpretācija par tiem. „Pēdējā izstāde” muzejā atvērta pēdējo nedēļu (līdz 28. septembrim).

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Vietu skaits zālē ierobežots.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV