Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Latvijas Gāze” Gada balvas ceremonija un laureātu koncerts – LTV1

Easyget.lv, 19.09.2013. 14:32

LTV1 demonstrēs A/S „Latvijas Gāze” Gada balvas pasniegšanas ceremoniju un laureātu koncertu, kas notika 18. septembrī. Krāšņais un augstvērtīgais muzikālais notikums būs skatāms LTV1 piektdien, 27. septembrī, pulksten 23.15 un atkārtojumā sestdien, 28. septembrī, pulksten 13.35.
„Latvijas Gāze” Gada balvas ceremonija un laureātu koncerts – LTV1

Svinīgajā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā par 2012./2013. gada sezonas spilgtāko notikumu atzīta Riharda Vāgnera tetraloģija "Nībelunga gredzens". Kā aizvadītās sezonas labākā operas soliste novērtēta Liene Kinča, bet labākais operas solists - Egils Siliņš. Nominācijā "Leģendārs mūžs mākslā" sumināta Žermēna Heine -Vāgnere, bet balvu par mūža ieguldījumu LNO mākslinieciskajā jomā ieguva Vladimirs Okuņs. Apbalvojumu par ilggadēju un augstvērtīgu darbu LNO tehniski administratīvajā jomā pasniedza Elgai Skanei, kura savu darbu LNO sākusi 1966. gadā.

Kā labākā baleta soliste ceremonijā triumfēja Sabīne Guravska. Savukārt nominācijā Spilgtākā debija par laureāti tika atzīta baletdejotāja Ieva Rācene. Kā labākā orķestra māksliniece "Latvijas Gāzes" Gada balvu saņēma Silvija Krauze. Savukārt balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem aizvadītajā sezonā pasniegta solistei Marinai Rebekai. Sezonas labākais jauniestudējums tradicionāli tika noskaidrots skatītāju balsojumā, kurā pārsvaru guva balets “Otello”.

"Latvijas Gāze” Gada balva ik gadu tiek piešķirta operas un baleta māksliniekiem, kā arī aizskatuves darbiniekiem, kuru darbs operas ikdienā ir tikpat nozīmīgs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV