Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Populāras un neaizmirstamas – pasaules sliktāko filmu TOP 5

Easyget.lv, 19.09.2013. 15:54 | komentāri (2)

No apnicīgām klišejām līdz pilnīgai bezgaumībai virmo pasaules sliktākajās filmās
Populāras un neaizmirstamas – pasaules sliktāko filmu TOP 5

Tādas iezīmes kā pārspīlēts tēlojums, vājš scenārijs, garlaicīgi dialogi, tehniskas kļūdas un bezgaumīgs humors laiku pa laikam varam novērot kādā no filmām, bet dažos kinematogrāfijas darbos šīs iezīmes apvienotas, radot katastrofāli nebaudāmu filmu. Ieskatīsimies piecās filmās, kas vienlaikus gan pārsteidz, gan fascinē kino kritiķus un skatītājus.

"Skaistule un briesmone" (2008)

Filma ir tipisks stāsts par puisi, kas ir iemīlējies karstā skaistulē, nemanot, ka patiesībā īstā laime visu šo laiku ir bijusi viņam blakus – skaistules ne tik izskatīgā draudzene. Un tā nebūt nav vienīgā klišeja, kas padaru filmu ļoti paredzamu. Filmas nobeigumā mūs, protams, sagaida pelnrušķītes cienīgās pārvērtības un laimīgs pāris.

“Skaistule un briesmone” nenoliedzami spēj izsaukt smieklus, bet tāpat tā iemieso pilnīgu aktiermākslas un fantāzijas trūkumu. Kritiķi viennozīmīgi par filmas neveiksmi uzskata Parisu Hiltoni, kura atveido skaisto Kristabelu. Nav brīnums, ka “aktrise” par filmu saņēma divas “Zelta Avenes”, kas, kā zināms, tiek pasniegtas par sliktāko veikumu kino. Tāpat jāatzīmē, ka filma ir pārspīlēta un ar lētu humoru.

Oriģinālais nosaukums: "The Hottie and The Nottie", režisors Toms Putnam.

http://www.imdb.com/title/tt0804492/

“No Džastina Kellijai” ( 2003)

Stāsta pamatā ir divu dažādu cilvēku satikšanās brīvdienās un mīlestība no pirmā acu skatiena. Par nelaimi, abiem mīlniekiem seko dažādas komiskas situācijas, kas abiem traucē satikties. Savirpinātos notikumus pavada krāšņi dziesmu un deju numuri.

Romantiskais mūzikls, kur galvenajās lomās iejutušies šova “Amerikāņu elks” pirmās sezonas dalībnieki Kellija Klārksone un Džastins Guarani, saņēma “Zelta Avenes” balvu par sliktāko mūziklu pēdējos divdesmit piecos gados. Tāpat kritiķi nav žēlojuši filmu ar tādām nominācijam kā “sliktākā aktierspēle”, “sliktākais ekrāna pāris”, “ sliktākais scenārijs” utt.

Filmas bezkrāsainību, neesošo varoņu ķīmiju un garlaicīgus dialogus mēģina glābt tikpat neizteiksmīgas dziesmas.

Oriģinālais nosaukums: "From Justin To Kelly", režisors Roberts Iskove.

http://www.imdb.com/title/tt0339034/

"Istaba" (2003)

Romantiskā drāma, kuras pamatā ir melodramatisks mīlas trijstūris starp veiksmīgu banķieri Džoniju, viņa līgavu Lisu un viņa pretrunīgo labāko draugu Marku, ir nosaukta par vienu no no visneveiksmīgākajiem kino veikumiem.

Nesaprotami un bieži vien savā starpā nesaistīti dialogi un neizdibināmi varoņu akcenti ir galvenie filmas klupšanas akmeņi. Tāpat daudzi filmu kritiķi norādā, ka ir pat grūti aprakstīt, cik slikta ir aktierspēle.

Vislielākais filmas mīnuss ir fakts, ka visu smagumu ir uzņēmies viens cilvēks – Tomijs Wiseau, režisors, scenārists un aktieris vienā persona.

Oriģinālais nosaukums: "The room", režisors Tomijs Wiseau.

http://www.imdb.com/title/tt0368226/

Manos: Likteņa pirksts ( 1966)

Filmas pamatā ir stāsts par ģimenes ceļojumu uz Teksaksu, kas pārvēršas murgā, kad viņi nejauši sastop sātanistu sektu, kuri lieto cilvēku rokas kā upurdāvanas. Tālāk seko neizprotami notikumi, kuri rada garlaicību visas filmas garumā.

Filma ir bēdīgi slavena ar savām tehniskajām nepilnībām, būtiska kļūda ir skaņas un vizuāla materiāla sinhronizācija. Tikpat liela problēma filmā ir neizskaidrojamas ainas, kas savā starpā nav īsti saistītas un rodas bez iemesla.

Oriģinālais nosaukums: "Manos: The Hands Of Fate", režisors Harolds P. Varens.

http://www.imdb.com/title/tt0060666/

"Šausmenīte 5" (2013)

Jauns laulāto pāris Dens un Džodija ir pārņemti ar savu darbu, kad dzīvē notiek negaidīts trieciens – nomirst Dena brālis. Līdz ar brāļa nāvi Dena un Džodijas dzīvē ienāk viņa bērni, kas aiz sevis ved ļaunos dēmoni. Brīdī, kad mājās sāk parādīties dīvainas lietas, Dens un Džodija ievieto kameras, lai noteiktu pret ko viņiem ir jācīnas.

Filma parodē tādas slavenas šausmu filmas kā “Paranormālā aktivitāte”, “ Sinisters”, “Mamma”, “Melnais gulbis” u.c.

Ja pirmās “Šausmenītes” daļas liek smieties, tad piektā daļa ir vājš režisoru un scenāristu darbs. Vienīgā smieklīgā epizode filmā ir mājas saimnieces neizprotamās nakts izdarības un pseido mīlestība pret putekļsūcēju.

“Šausmenītes” sēriju fani noteikti būs vīlušies, jo tā nebūs ne tik šausminoša, ne tik smieklīga kā iepriekšējās daļas. Tieši to arī uzsver kritiķi, kuruprāt filmu nespēj glābt pat populāru aktieru piedalīšanās.

Oriģinālais nosaukums: "Scary movie 5", režisors Malkoms D. Lī.

http://www.imdb.com/title/tt0795461/

Kura, tavuprāt, ir filma, ko nenovēlētu redzēt pat savam ienaidniekam?

Foto: "Šausmenīte 5". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV