Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Septembra nogalē Igauniju izgaismos Dizaina naktis

Easyget.lv, 20.09.2013. 09:09

No 26. līdz 29. septembrim jau astoto reizi Igaunijā norisināsies četru dienu festivāls ar intriģējošo nosaukumu Dizaina naktis. Tas popularizēs dizaina nozīmi un funkcijas, kā arī to ietekmi uz mūsdienu sabiedrību un tās dzīvesveidu.
Septembra nogalē Igauniju izgaismos Dizaina naktis

Festivāla mērķis ir izdibināt dizaina esenci, tā robežas, kā arī iespējas to novērtēt, ņemot vērā, ka ar dizaina elementiem sastopamies ik uz soļa savās ikdienas gaitās. Šī gada pasākuma programmā ietverti dažādi semināri, radošās darbnīcas, izstādes, konkursi un performances, kas norisināsies Kalamajā, Rotermanas kvartālā un Tallinas pilsētas centrā. Turklāt šoreiz Dizaina naktis godina arī Igaunijas Kultūras mantojuma gadu, tādējādi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi konkursa „Atpakaļ pie Igaunijas saknēm” norisei.

Savukārt izstādē „MATTER” ikvienam būs iespēja redzēt, kā viens un tas pats materiāls spēj iegūt atšķirīgu izskatu, nonācis dažādu dizaineru rokās. Šogad izstādes ietvaros mākslinieki eksperimentēs ar ādas, tekstila, keramikas un stikla izstrādājumiem, kā arī ar mēbelēm un gaismas objektiem. Īpaši interesanta solās būt ādas izstrādājumu izstāde, jo to pārstāvēs paši talantīgākie jaunie Igaunijas dizaineri, demonstrējot ādas apavu un aksesuāru kolekcijas.

Festivāla programmā iecerētas dažādas izgudrojumu darbnīcas bērniem, kā arī pārtikas dizaina darbnīca ar nosaukumu „Vecmāmiņas dizaina konkurss”. Šīs darbnīcas ietvaros vecmāmiņas aicinātas cept kūkas un iepazīstināt citus ar savām receptēm. Festivāla ietvaros notiks arī „Estonian Design Awards 2013” balvu pasniegšana Igaunijas labākajam grafiskajam un interneta dizainam, turklāt uz pasākuma laiku durvis atkārtoti vērs arī Dizaina nakts klubs, kurā iespējams apmainīties idejām ar līdzīgi domājošajiem.

Plašāka informācija par Dizaina naktīm Tallinā pieejama interneta vietnēs http://www.visitestonia.com/en/object/84996 un http://www.disainioo.ee/.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV