Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Vai pazīsti sēnes?”

Easyget.lv, 20.09.2013. 10:23

28. septembrī no plkst. 11:00 līdz 16:00 Latvijas Dabas muzejā norisināsies pirmā jaunās sezonas ģimenes diena, kas veltīta raibajai sēņu pasaulei.
Dabas muzejā notiks ģimenes diena „Vai pazīsti sēnes?”

„Kas tā par sēni?” – ir jautājums, ko bieži uzdod bērni un arī pieaugušie. Lai rudenī, kad ļaujamies sēņošanas vilinājumam, būtu pārliecība, ka vakariņās tiks pasniegtas tikai uzturā lietojamas sēnes, Dabas muzeja jaunās darba sezonas pirmā ģimenes diena veltīta sēnēm.

Muzeja speciālistu vadībā dalībnieki mācīsies, kuras ir izplatītākās sēņu sugas Latvijā, kur sēnes aug, kā tās atpazīt pēc smaržas, kuras ir ēdamās un kuras – neēdamās sēnes. Mazākie apmeklētāji varēs radoši darboties – krāsot un uzzīmēt savu sapņu sēni, bet zinātkārajiem būs iespēja sēņu daļas aplūkot mikroskopā, varbūt kādu sēni varēs pat nogaršot. Nodarbības noslēgumā dalībnieki mājās dosies ar pašu darinātu sēni!

Ģimenes dienas notiek mēneša pēdējā sestdienā, un tās apmeklēt īpaši aicinām ģimenes ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Atnākot uz pirmo ģimenes dienu 28. septembrī, saņemsiet speciāli sagatavotu dalībnieka pasi, kurā varēsiet krāt zīmodziņus par katra pasākuma apmeklējumu. Cītīgākos dalībniekus maijā aicināsim uz lielo noslēguma pasākumu un dāvāsim pārsteiguma balviņas.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, ieeja – ar muzeja ieejas biļetēm. Vairāk informācijas par ģimenes dienām muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv.

Foto (c) flickr.com/Duncan Brown (Cradlehall)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV