Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Skrīveros valodiņa raiti tek

Easyget.lv, 20.09.2013. 12:58

28. septembrī plkst 14.00 Andreja Upīša memoriālmājas dārzā Skrīveros notiks Dainas Vancānes-Viļumas grāmatas „Valodiņa raiti tek” popularizēšanas pasākums „Mazs bij’ tēva novadiņis”, informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāve Sandra Zobena.
Skrīveros valodiņa raiti tek

Skrīveri ir novads ar senu un bagātu vēsturi. Par to liecina arī bagātais folkloras materiāls, kas savākts Skrīveros. Pirmais mēģinājums plašāku lasītāju loku iepazīstināt ar Skrīveros dzirdētiem nostāstiem bija jau 1892. gada aprīlī, kad, būdams tikai 14 gadus vecs, Andrejs Upīts ar pseidonīmu Arāju Andrejs laikrakstā „Mājas Viesis” publicē „Parunas, Skrīveros uzrakstītas”.

Daina Vancāne-Viļuma ir savākusi un sakārtojusi grāmatā „Valodiņa raiti tek” Skrīveros saklausītas un pierakstītas teikas, nostāstus, pasakas, mīklas un sakāmvārdus, skaitāmos pantus un tautasdziesmas par novada cilvēkiem, kalniem, ūdeņiem, akmeņiem, noslēpumainām vietām, apslēpto naudu.

Grāmatu „Valodiņa raiti tek” skaistāku ir padarījuši Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, dažādās tehnikās veidojot katram tekstam atbilstošu zīmējumu.

Sarīkojumu ar tautas dziesmām un dejām kuplinās Skrīveru kultūras centra senioru sieviešu koris „Baltābele” un bērnu deju kolektīvi.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV