Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Provokatora Ulriha Zeidla filmas uz Splendid Palace ekrāna

Easyget.lv, 23.09.2013. 15:51

No 27. septembra kinoteātris „Splendid Palace” piedāvā iespēju noskatīties visas trīs provokatīvā austriešu režisora Ulriha Zeidla filmas – „Paradīze – Mīlestība”, „Paradīze – Ticība”, "Paradīze – Cerība”.

Paradīze – Mīlestība

Kenijas pludmalēs viņas tiek sauktas par „cukurmammām” – pārtikušas Eiropas dāmas, kas meklē afrikāņu zēnus, kuri pelna iztiku, sniedzot erotiskas izklaides. Terēza, piecdesmitgadīga austriete, padsmitgadīgas meitas māte, dodas savā pirmajā paradīzes pludmales atvaļinājumā. No viena pludmales zēna nonākusi pie cita, no vienas vilšanās pie nākamās, viņai nākas saprast – Kenijas pludmalē miesas prieki un mīla ir bizness.

Lomās: Margarete Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux u.c.

Paradīze – Ticība

Pirmizrādi piedzīvojusi Venēcijas filmu festivālā pagājušajā gadā. (Mīlestība – Kannās 2012.g., un Cerība – Berlinālē 2013.g.)

Anna Marija ir pusmūža austriete, sieviete, kura dzīvo viena savā mājā Vīnē. Kad viņa nestrādā slimnīcā, viņa tīra savu māju. Viņa nejūtas vientuļa, viņai ir Jēzus; viņa mīl Jēzu. Beznosacījuma mīlestība pret Dievu viņu spēcina un viņa spēj tikt pāri miesiskajiem kārdinājumiem. Viņa lūdz un nodarbojas ar dažāda veida sevis audzināšanu un sodīšanu. Un viņa arī nav viena – viņa ir nelielas ultra-reliģiozas grupas locekle, kura tiecas atgriezt Austriju atpakaļ pie katoļticības. Kad Anna Marija dodas atvaļinājumā, viņa dodas uz mazām, nabadzīgām imigrantu pilsētām.

Lomās: Maria Hofstätter, Nabil Saleh, Natalya Baranova u.c.

Paradīze – Cerība

„Paradīze – Mīlestība„ bija par pusmūža austrietes pašapmierinājumu un maldiem Kenijas pludmalē. „Paradīze – Cerība” ir stāsts par viņas 13-gadīgo meitu Melāniju, kad viņa tiek nosūtīta un „resno nometni”, kur meitene ieķeras pievilcīgajā rezidējošajā ārstā. Sākumā šķiet, ka viss notiks Zeidla iecienītajā emociānāla ‘šausmu šova’ manierē, bet šis banālais mīlas stāsts tiek prezentēts ar vaļsirdīgu maigumu. Zeidls sev ir atklājis jaunu cilvēciskumu, un pēc The Guardian sacītā, „Paradīze – Cerība”, iespējams, ir viņa labākā filma.

Lomās: Melanie Lenz, Verena Lehbauer, Joseph Lorenz u.c.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV