Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pakalniņas retrospekcija un Krilova filma par Gustavu Kluci starptautiskā filmu festivālā Polijā

Easyget.lv, 24.09.2013. 11:52

Ars Independent Starptautiskajā filmu festivālā Katovicē no 20. līdz 29. septembrim tiks izrādīta 21 Lailas Pakalniņas filma un Pētera Krilova filma „Klucis. Nepareizais latvietis”.
Pakalniņas retrospekcija un Krilova filma par Gustavu Kluci starptautiskā filmu festivālā Polijā

Ars Independent festivālā būs līdz šim plašākā vienkopus demonstrētā režisores Lailas Pakalniņas filmu kolekcija.

Retrospekciju skatē līdzās Lailas Pakalniņas filmu kolekcijai skatītājiem piedāvāta arī Berlīnē dzīvojošā izraēliešu filmu režisora Liora Šamriza (Lior Shamriz) un ievērojamā poļu animācijas filmu režisora Pjotra Dumalas (Piotr Dumała) filmu programmu. Laila Pakalniņa festivālā piedalīsies arī žūrijas darbā, vērtējot programmā Black Horse iekļautos debijas darbus, kā arī vadīs meistarklases jaunajiem režisoriem un filmu studentiem.

Šogad šī ir jau trešā Lailas Pakalniņas filmu retrospekcija - aprīlī režisores filmas tika demonstrētas dokumentālo filmu festivālā Visions du Reel un Šveices sinematēkā, jūlijā plaša filmu kolekcija bija pieejama internetā bez maksas ar filmu izplatīšanas platformas Doc Allianse starpniecību (dafilms.com filmas ir pieejamas arī šobrīd).

Festivāla dokumentālo filmu skatē, kas veltīta māksliniekiem, tiks izrādīta Pētera Krilova filma „Klucis. Nepareizais latvietis”.

Informācija par festivālu: http://arsindependent.pl/en

Foto: Kadrs no filmas "Picas". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV