Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī un decembrī

Easyget.lv, 24.09.2013. 13:18

25. septembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī, kuru vidū ir arī trīs pirmizrādes, kā arī decembrī, kad gaidāms Vecgada koncerts, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Tikai 25.septembrī laikā no plkst.10.00 līdz 20.00 Dailes teātris piedāvā iegādāties biļetes uz mūziklu „Oņegins” (2. un 3.oktobrī) un izrādi „Vējiem līdzi” (8. un 9.oktobrī) ar 40% atlaidi.

8.novembrī Lielajā zālē notiks Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskās drāmas „M.Butterfly” pirmizrāde. Jauniestudējumu veido režisore Laura Groza-Ķibere, lomas atveidos aktieri Juris Žagars (Renē Galimārs), Dainis Grūbe (Song Lilinga), Ģirts Ķesteris (Marks), Kristīne Nevarauska (Renē), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Meitene no žurnāla), Lilita Ozoliņa (Biedrene Čina), Vita Vārpiņa (Helga), Juris Bartkevičs (Marks Toulons), Pēteris Gaudiņš (Tiesnesis), kā arī dziedātājs Sergejs Jēgers Song Lilingas alter ego lomā. „M.Butterfly” saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga (1988). 1993.gadā režisors Deivids Kronenbergs uzņēmis filmu ar Džeremiju Aironsu galvenajā lomā. ...Franču diplomāts Renē Galimārs cietuma kamerā atceras savas dzīves laimīgo laiku, kad viņš dzīvoja kopā ar Ķīnas operas dīvu Song Lilingu. Kā viņš varēja zināt, ka viņa izsapņotā, ideālā sieviete patiesībā ir Ķīnas valdības spiegs un vīrietis, kurš pārģērbies par sievieti? Atmiņu uzplaiksnījumos diplomāts izdzīvo stāstu 20 gadu garumā. Jautājums – vai šī kaislība bija tikai viņa paša fantāzija vai realitāte, bet tas ir viņa dzīves visnozīmīgākais notikums. Tikai reālajā dzīvē mīlestība var būt tik nereāla... Šis ir mūžsenais konflikts starp vīrieti un sievieti, starp Rietumiem un Austrumiem, starp rasu stereotipiem un fantāziju. Stāsts par slepenu mīlestību un sajauktām seksuālām identitātēm, kurš balstīts uz patiesiem notikumiem, kas šokēja pasauli 1986.gadā.

Mazajā zālē 10.novembrī gaidāma pirmizrāde „Maskava – Gailīši”. Venedikta Jerofejeva pseidoautobiogrāfisko postmoderno poēmu prozā tulkojis, dramatizējis un iestudē Jurijs Djakonovs. 1970.gadā tapušais darbs ir neapšaubāma krievu literatūras klasika, kas ilgus gadus bija aizliegta un netika publicēta Krievijā. Pasaules filologi joprojām strīdas par tekstā iespējami iekodētajiem simboliem un atsaucēm uz citiem klasikas darbiem. ...Intelektuālais alkoholiķis Veņička brauc vilcienā no Maskavas uz Gailīšiem pie savas mīļākās un bērna. Ceļā viņš iegrimst garos monologos par vēsturi, filozofiju, kultūru, politiku, sarunājas ar saviem līdzbraucējiem un nepārtraukti dzer. Jo vairāk viņš dzer, jo vairāk kļūst skaidrs, ka Gailīši ir nesasniedzama paradīze zemes virsū. Iespējams, ka šis ceļojums ir mitoloģisks, eņģeļi ir tikpat reāli kā cilvēki un vilciens varbūt nekad un nekur neatbrauks. Izrādē spēlēs Ivars Auziņš, Indra Briķe, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Lauris Dzelzītis un Gints Andžāns.

Radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros 6.novembrī Kamerzālē plānota pirmizrāde „Prezentācija”, tās autori ir Sandija Kalniņa un Pauls Timrots, kurš ir arī jauniestudējuma režisors. ...Mēs visi esam spiesti pirkt un pārdot. Reizēm mums par to ir kauns – gan par to, ka pārdodam, gan par to, ka pērkam. Mēs esam iesaistīti šādās pirkšanas un pārdošanas situācijās. Vai esat kādreiz nonākuši pasākumā, kur sākumā parunājas, pēc tam dod ēst un tad mēģina jums kaut ko pārdot? Tā ir ļoti neērta situācija, jo abas puses zina, ka blefo. Katrs par to ir dzirdējis vai kaut reizi piedalījies. Šķiet, to sauc par tiešo tirdzniecību. Starp pārdevēju un pircēju pastāv savdabīgs naids. Viens otru necieš, bet abi piedalās darījumā. Kā lai mēs pārdzīvojam šīs neglītās situācijas, kurās dzīve mūs piespiež nonākt? Mēs visi esam atkarīgi no tiem, kam sniedzam pakalpojumu vai pārdodam preci. Teātris nav izņēmums! Arī te visu laiku notiek strīds starp mākslu un izklaidi. Teātris grib ēst, bet nauda pieder skatītājam! Ko darīt?! Jauniestudējumā lomas uzticētas aktieriem Ērikai Eglijai, Intaram Rešetinam, Aldim Siliņam, Valdim Liepiņam, Gintam Grāvelim un Dārtai Danevičai.

Dailes teātra tradicionālais Ziemassvētku koncerts šogad būs pavisam netradicionāls. Tas pārtaps par ēverģēlīgu Vecgada koncertu, kurā teātra dziedošie aktieri mēģinās cīnīties ar lomām, kas viņus vajā jau daudzus gadus. Šī būs pēdējā iespēja noklausīties latviešu dziesmas par latiem – uzvedumā skanēs populāras latviešu estrādes melodijas! Vecgada koncertā, kas skanēs no 20.decembra, piedalīsies Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Inita Dzelme, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Valdis Liepiņš, Juris Bartkevičs, Juris Frinbergs, Ivars Auziņš, Gints Grāvelis un Intars Rešetins. Koncerta režisors būs Pauls Timrots.

16.novembrī pēdējo reizi būs iespēja redzēt izrādi „Tetovētā roze”, 28.novembrī – „”Noslēpumainā zvaigzne”, bet 29.novembrī – „Arī sievietes zaudēja karā”. Novembra un decembra piedāvājums par īpašām cenām būs divas izrādes Mazajā zālē – ”Tas īstais, tā īstā” 3.novembrī un 4.decembrī, kā arī „Salome” 21.novembrī un 1.decembrī. Uz šīm izrādēm visu biļešu cena būs Ls 3 un Ls 4.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV