Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Valmieras teātris „Jūlijas jaunkundzi” vedīs uz festivālu Armēnijā

Easyget.lv, 25.09.2013. 10:32

Izrāde „Jūlijas jaunkundze” piedalīsies 11. Starptautiskajā teātra festivālā Highfest, kas Erevānā notiks no 1. līdz 12. oktobrim.
Valmieras teātris „Jūlijas jaunkundzi” vedīs uz festivālu Armēnijā

Valmieras teātra izrāde Erevānā būs skatāma 2. un 3. oktobrī, informē teātra pārstāve Zane Ceriņa.

„„Jūlijas jaunkundzei” šis ir pirmais festivāls ārpus Latvijas un, ņemot vērā, ka Erevānā pulcēsies daudzu teātra festivālu producenti un direktori, es ceru, ka tas būs izrāviens, lai izrāde sāktu ceļojumu pa Eiropas festivāliem. Nozīmīgi, ka festivāla direktors „Jūlijas jaunkundzi’ ir nosaucis par vienu no festivāla trim centrālajiem notikumiem blakus izcilā lietuvieša Oskara Koršunova un britu režisores Sūzenas Endreidas iestudējumiem”, ceļa vārdus izrādei teic Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Highfest savulaik dibināts, lai apvienotu māksliniekus no postpadomju telpas, taču nu jau sen ir pārsniedzis bijušās PSRS robežas. Kā informē festivāla prezidents Arturs Gukasjans, šogad tajā piedalīsies teātri no Japānas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Gruzijas, Lielbritānijas, Argentīnas, Irānas, kā arī Āfrikas valstīm. Festivāla programmā šogad iekļautas vairāk kā 50 izrādes.

Foto: Izrāde „Jūlijas jaunkundze”. Foto (c) Matīss Markovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV