Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Jaunie kultūruzņēmēji iepazīstinās ar savu darbību

Easyget.lv, 25.09.2013. 11:57

Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Carnikavā, Siguldā un Kuldīgā notiks „Brigāžu nedēļa”

No 7. līdz 13. oktobrim Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Carnikavā, Siguldā un Kuldīgā norisināsies „Brigāžu nedēļa”, kurā visi uzņēmumi, kas ieguva finansiālu atbalstu programmas „Brigāde” radošās uzņēmējdarbības konkursā pavasarī, iepazīstinās ar savu darbību. „Brigāžu nedēļā” kopumā trīsdesmit vienas jaunās brigādes telpās notiks koncerti, Instrumentu spēle, dažādas radošās darbnīcas, tējas vakari un citas aktivitātes. Nedēļas notikumu kulminācija paredzēta sestdienā, 12. oktobrī, ar „Brigāžu vakaru”, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma.

Ir pagājis gandrīz pusgads, kopš programmas „Brigāde” radošās uzņēmējdarbības konkursa rezultātu paziņošanas, un pamazām jaunās iniciatīvas ne vien galvaspilsētā, bet arī Rēzeknē, Cēsīs, Kuldīgā, Siguldā un Carnikavā ir uzsākušas savu darbību.

„Brigāžu nedēļā” Rīgā, bijušajās VEF rūpnīcas teritorijā, mākslas centra „Totaldobže” multifunkcinālajā koncertzālē būs apskatāma izstāde „Dark Matter”, notiks tango nodarbības un koncerti. Aijas Bley foto salonā „Sapņu darbnīca” būs iespējams bez maksas nofotografēties „Portretu darbnīcā”. Savukārt dizaina mēbeļu zīmola darbnīcā un veikalā „JUBKA” varēs veidot putnu „recycled” barotavas, kā arī iepazīties ar pirmajām radītajām kumodēm, dalīties ar stāstiem par mīļākajām mēbelēm, aplūkot esošo atvilktņu kolekciju un atnest sev nevajadzīgas mēbeļu detaļas.

Āgenskalnā brigādē „Lude – dizains ar labu karmu” būs radoša darbnīca ģimenēm ar bērniem, kurā no potenciāliem tekstila atkritumiem tiks darinātas skaistas un noderīgas lietas. Grīziņkalnā sociālā dizaina iniciatīvā „Jūhū” varēs redzēt, kā top krūzītes, apspriesties ar amatniekiem un „Gaismas Stars” biedriem, vienlaikus klausoties dzīvās mūzikas skanējumā. Brasā mūzikas izdevniecība „Dirty Deal Audio” aicina iepazīties ar jauno „bītmeikeru” darbu ierakstu studijā un piedalīties „Baltic Trail electronic music gathering” izlases prezentācijas pasākumā.

Mežaparkā „Baltu Dravā” varēs apskatīt īstu bišu dravu, nogaršot šī gada medu un citus našķus, kā arī dzirdēt stāstus par bišu dzīvi. Imantā pirmajā capoeira skolā visā Baltijā „Capoeira Kids Akademy” atvērto durvju dienās bērni un vecāki varēs iemēģināt savus spēkus brazīļu dejas un cīņas mākslā. Bolderājā mākslinieki no „Bolderājas grupas” savā brigādē „Tūrisma Tīkls - Bolderāja” rādīs vasarā paveikto, vedīs velo-ekskursijā pa šo krāšņo un kontrastu pilno galvaspilsētas apkaimi, kā arī aicinās uz „Sēņu dienu”.

Miera ielas rajonā „Muzikālajā darbnīcā” varēs pārbaudīt savus talantus pie mūzikas instrumentiem, savukārt Čaka ielas „Ērenpreiss velosipēdu restaurācijas darbnīcā” ikviens varēs iemēģināt izjaukt un salikt dažādus velosipēda „konstruktorus” - velosipēdu mehānismus, kā arī iepazīties ar velosipēda restaurācijas procesu. Kaņepes Kultūras centra „Daudznacionālajā virtuvē” gaidāmi garšīgi stāsti par kaņepju izmantošanu uzturā un tējas vakari, toties cepuru darbnīcā „Tundra HATA” tiks atklāti cepurnieku noslēpumi.

„Brigāžu nedēļas” laikā visās sešās pilsētās jaunās brigādes aicinās piedalīties Instrumentu spēlē – saņemt zīmodziņus uz īpašām brigāžu kartēm, lai nedēļas noslēgumā iegūtu pašu uzņēmumu sarūpētus pārsteigumus. Tiem, kas vēlas iepazīties ar visām brigādēm, bet neatliek tam laika, varēs noskatīties jauno uzņēmumu sagatavotās prezentācijas 12. oktobrī, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās ar dažādiem ekspertiem.

Jau iepriekš ziņots, ka programmas „Brigāde” konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai Rīgā ir saņēmušas 14 iniciatīvas. Rēzeknes konkursā – 3, savukārt Cēsīs – 4, Carnikavā – 3, Kuldīgā – 2 un Siguldā – 5 uzņēmumi saņēma atbalstu no 2000 līdz 3333,33 Ls apmērā. Reģionos konkursi tiek organizēti sadarbībā ar Latgales vēstniecību „Gors”, Rēzeknes pilsētas domi, Cēsu novada pašvaldību, Kuldīgas novada domi, Carnikavas novada pašvaldību un Siguldas pilsētas domi.

Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL). Plašāku informāciju par programmu „Brigāde” un „Brigāžu nedēļu” iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV