Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Iepazīstinās ar Cīravas Kultūras dzirnavām

Easyget.lv, 25.09.2013. 16:07

Sestdien, 28. septembrī, pulksten 18 interesenti aicināti uz informatīvo pasākumu topošajās Cīravas Kultūras dzirnavās, lai iepazītos ar šo projektu un klausītos vairāku Latvijā pazīstamu mūziķu koncertu.
Iepazīstinās ar Cīravas Kultūras dzirnavām

Pasākuma laikā Kultūras dzirnavu idejas autors un projekta realizētājs Pēteris Brīniņš iepazīstinās vietējos iedzīvotājus un arī citus interesentus ar jau padarīto un turpmākajiem plāniem. Notiks koncerts, kurā uzstāsies Liepājas Ģitāristu lielansamblis, grupa "Gaujarts", spēlēs dīdžejs Ģirts Šolis un vīdžejs Wickiss. Būs skatāma arī Didža Grodza foto izstāde. Ieeja pasākumā par ziedojumiem, taču, tā kā vietu skaits dzirnavās ir ierobežots, vēlams ierasties laikus.

Neformālās izglītības, mākslinieku rezidenču un kultūras centra "Kultūras dzirnavas" veidotāju mērķis ir ne vien glābt un restaurēt Cīravas ūdensdzirnavas, bet arī attīstīt sociāli aktīvu vidi galvenokārt vietējiem jauniešiem, kā arī citiem Cīravas iedzīvotājiem un viesiem. Tajā plānots rīkot dažādus mākslas projektus, radošās meistardarbnīcas, koncertus, teātra izrādes un citus pasākumus. Mērķis ir arī, piemēram, iedvesmas un pozitīvas attieksmes radīšana un veicināšana jauniešiem, lai tie apzinātos reģionālo un cilvēkresursu bagātību, kā arī iespējas pašiem piedalīties, dalīties, radīt apstākļus un ietekmēt nākotnes vidi un iespējas, vēsta "Kultūras dzirnavu" idejas autors.

Plānots, ka pirmie pasākumi Kultūras dzirnavās varētu notikt jau nākamgad, taču pilnībā funkcionēt kultūras centrs varētu sākt 2016. gadā. Tieši Cīrava par projekta norises vietu izvēlēta, jo tā atrodas izdevīgā pozīcijā starp citām pilsētām – gan Liepāju, gan Kuldīgu un Aizputi –, un netālu esošo mācību iestāžu dēļ Cīravā dzīvo arī daudz jauniešu, kas ir projekta mērķauditorija. Turklāt ēkas īpašnieks esot bijis projekta realizētājiem pretimnākošs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV