Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Otrais kino vakars ciklā „Diagnoze – kino” būs veltīts Rīgas kinostudijai

Easyget.lv, 25.09.2013. 16:41

Latviešu kino vakaru cikls „Diagnoze – kino” LKA Rīgas Kino muzejā notiks 3. oktobrī
Otrais kino vakars ciklā „Diagnoze – kino” būs veltīts Rīgas kinostudijai

LKA Rīgas Kino muzejs uzsācis jaunu kino vakaru ciklu – latviešu filmu sēriju „Diagnoze – kino”. Vakari norisinās katra mēneša pirmajā ceturtdienā, izrādot dažādos laika posmos tapušas latviešu filmas, kinožurnālus, raidījumus par kino, rīkojot tikšanās ar filmu autoriem vai citiem ar kino saistītiem profesionāļiem, informē muzeja kuratore Zane Balčus.

Otrais cikla vakars norisināsies ceturtdien, 3. oktobrī plkst. 18:30 LKA Rīgas Kino muzejā un būs veltīts Rīgas kinostudijai, tās darbiniekiem un filmu uzņemšanas radošajam procesam, atzīmējot 65 gadus kopš Rīgas kinostudijas izveidošanas. Līdz 1990. gadu sākumam Latvijā pastāvēja stabila kino industrija ar radošo centru Rīgas kinostudijā. Taču pēdējās divās desmitgadēs filmu tapšana ir ilglaicīgs un finansiāli grūts process. Kā darbojās kino uzņemšanas sistēma tolaik un kā tas notiek mūsdienās programmas pieteikumā iepazīstinās kinožurnāliste Kristīne Matīsa. Programmā tiks izrādīti 1970.-1990. gados tapuši kinožurnāli, kuros redzēsiet kadrus no Gunāra Pieša populārās bērnu filmas „Sprīdītis” (1985) uzņemšanas, kā dokumentālisti (Juris Podnieks, Andris Slapiņš u.c.) filmē Dziesmusvētkos, kā notika atlase uz Boņuka lomu Jāņa Streiča filmā „Cilvēka bērns” (1991), Rīgas kinostudijas filmu festivāla norisi dažādās Latvijas pilsētās un u.c.
Programmā kinožurnāli „Padomju Latvija”, „Māksla”, „Pastarītis”, raidījums par Rīgas kinostudiju no cikla „Kinogadsimts Latvijā”. Seansa garums 76 minūtes.

Ieeja – 1 LVL; Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem, kinoprofesionāļiem, kino programmu studentiem – ieeja bez maksas.

Norises vieta: LKA Rīgas Kino muzejs, Peitavas ielā 10/12, Vecrīgā (ieeja no Alksnāja ielas). Vairāk: kinomuzejs@kinomuzejs.lv, 67358873, www.kinomuzejs.lv

Projekts tiek realizēts ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Foto: Rīgas kinostudija 1960. Gados. Foto no LKA Rīgas Kino muzeja krājuma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV