Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pazīstamākais Turcijas deju šovs šoruden Rīgā

Easyget.lv, 26.09.2013. 08:56

Visā pasaulē pazīstamā Turcijas deju grupa "Anatolijas ugunis" 12.novembrī viesosies Rīgā un aicinās uz savu populārāko tāda paša nosaukuma šovu "Fire of Anatolia", kurā iepazīstinās ar tūkstoš gadu senas mīlestības, osmaņu impērijas "sirds" - Anatolijas kultūras un vēstures mozaīku uguni.
Pazīstamākais Turcijas deju šovs šoruden Rīgā

"Anatolijas ugunis" jeb "Anadolu Ateši" (tā kolektīva nosaukums skan turku valodā) ir pazīstamākā deju grupa Tuvajos Austrumos, viens no trim lielākajiem deju kolektīviem pasaulē līdzās tādiem gigantiem kā "Riverdance" un "Lord of the Dance". Deju grupa var lepoties ar diviem Ginesa rekordiem, viens no tiem - par ātrāk izpildīto deju ar 241 soli minūtē, bet otrs par lielāko vienkopus pulcēto auditoriju - 400 000 skatītāju. "Anadolu Ateši" ir pirmais deju kolektīvs, kurš pirmo reizi pēc 2300 gadu pārtraukuma uzstājies uz Bodrumas antīkā amfiteātra skatuves.

Sengrieķu, tjurku, armēņu, slāvu un daudzu citu Melnās jūras piekrasti apdzīvojušo tautu kultūru savijums šovā "Anatolijas ugunis" tiek attēlots dziesmās un dejās. To stils ir vārdos grūti aprakstāms, arī žanrs nav precīzi formulējams. Spilgtu, pārdrošu klasiskā baleta, tautas dejas un mūsdienu horeogrāfijas sintēzi paspilgtina režisora inscenētāja atradumi un pārsteidzoši muzikālie motīvi. Te solo partijas negaidīti nomaina grandiozi masu skati, te divu stundu laikā iespējams ieraudzīt izsmalcinātu klasisko baletu, moderno deju, aizraujošas vēderdejas, ritma ziņā hipnotisko halaju, dervišu virpuļojošo griešanos, neticami sarežģītās Kaukāza tautu, kā arī apbrīnojami ritmiskās Melnās jūras piekrastes reģiona dejas...

Trupas sastāvā ir vairāk nekā 120 dejotāju, deju grupa koncertējusi 85 pasaules valstīs. Pastāvēšanas laikā tā sniegusi vairāk nekā 2000 priekšnesumu, ko noskatījušies aptuveni 25 miljoni cilvēku. "Anadolu Ateši" dejotāji priecējuši skatītājus Turcijā notikušā Eirovīzijas dziesmu konkursa noslēgumā un divas reizes atklājuši Pirmās formulas sacensības - Stambulā un Bahreinā. Ziemas sezonā šovs "Fire of Anatolia" tiek izrādīts visā pasaulē, bet katru vasaru to iespējams noskatīties Turcijā, Aspendosā.

"Anatolijas ugunis" - vērienīgākais rudens sezonas deju šovs - notiks 12.novembrī plkst. 19.30 Arēnā Rīga.

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs. Biļešu cena no 10 līdz 40 latiem.

Organizētājs: koncertapvienība Art Music.
Projekta oficiālā mājaslapa: www.anadoluatesi.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV