Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Krievijā pabeigta filmas "Divas sievietes" uzņemšana

Easyget.lv, 26.09.2013. 11:05

Filmas scenārijs ir balstīts uz pazīstamās Ivana Turgeņeva lugas “Mēnesis uz laukiem” motīviem
Krievijā pabeigta filmas "Divas sievietes" uzņemšana

Galerijas:

Krievijā, Smoļenskas apgabalā noslēdzies Krievijas, Latvijas, Francijas un Lielbritānijas kopražojuma mākslas filmas “Divas Sievietes” filmēšanas process, informē Jura Podnieka studijas pārstāve Marta Kontina. Galveno, Ratikina lomu, atveido britu aktieris Ralfs Fainss, Ļizavetas Bogdanovas lomā franču aktrise Silvija Testu, skolotāja lomā vācu aktieris Bernds Moss. Pārējo ansambli veido tādi spoži krievu aktieri kā Anna Astrahanceva, Aleksandrs Balujevs, Larisa Malevannaja, Vasilijs Miščenko un citi. 

“Divas sievietes” ir starptautisks kopražojuma projekts ar Krievijas, Latvijas, Francijas un Lielbritānijas piedalīšanos. To atbalstījis Eiropas Savienības kopražojuma projektu atbalsta fonds Eurimages. Filmas režisore ir Vera Glagoļeva, producente Natālija Ivanova (Horosho Production), savukārt Latvijas pusi pārstāv producente Antra Cilinska (Jura Podnieka studija). Filmas tapšanā iesaistīti arī vairāki latviešu profesionāļi, piemēram, galvenais operators Gints Bērziņš un skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Par filmēšanas procesu Gints Bērziņš stāsta: ”Filmējām mēs divus mēnešus Mihaila Gļinkas muzejā un tā apkārtnē. Pirmkārt, tā man bija unikāla pieredze, jo pirmo reizi bija iespēja strādāt ar tādu pasaules līmeņa zvaigzni kā Ralfs Fainss. Par šādu iespēju sapņo jebkurš operators. Jāteic, ka filmēšanas grafiks bija ļoti intensīvs.

Speciāli šim projektam Ralfs Fainss apguva krievu valodu, savām ainām viņš vienmēr bija sagatavojies perfekti un zināja visus tekstus krievu valodā no galvas. Tas, protams, viņam bija liels izaicinājums. Interesanti bija vērot krievu un rietumu aktieru atšķirības. Aktieru sadarbība izvērtās ļoti produktīva un tā viņiem bija ļoti interesanta pieredze. Tā kā filmēšanas process nebija vienkāršs, man bija liels prieks, ka strādāju kopā ar komandu, ar kuru esmu sadarbojies jau gadiem ilgi- lietuviešu gaismotāju Dariusu Zalmonas un igauņu asistentu Rolandu Adamsonu. Man svarīgi bija arī tas, ka filma tika filmēta uz negatīva. Mūsdienās tā ir ekstra, kuru var atļauties tikai valstis, kurās ir laboratorijas, lai to pēc tam attīstītu. Turklāt pat Krievijā, kur šādas iespējas pastāv, tāpat 80 % projektu tiek filmēti digitāli. Lai arī digitālie formāti ir pārņēmuši pasauli, tomēr tā ekrāna plastika, kuru var panākt filmējot uz negatīva, nav salīdzināma ne ar ko.”

Filmas producente Antra Cilinska uzsver, ka šāda mēroga sadarbības projekts Latvijas filmu nozarei ir ļoti nozīmīgs. Tas ļauj mūsu profesionāļiem strādāt starptautiskā arēnā. Kā plānots, filmas montāžas un skaņas apstrādes darbi notiks Rīgā, Jura Podnieka studijā. Šobrīd viss liecina, ka Ralfs Fainss nākamā gada janvārī varētu ierasties Rīgā, lai ieskaņotu savu lomu.

Filmas pirmizrāde gaidāma 2014. gadā.

Foto: Anna Astrahanceva filmēšanas laukumā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV