Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Sandra Buloka saņem īpašu godalgu Holivudā

Easyget.lv, 27.09.2013. 09:01

Aktrise Sandra Buloka ir saņēmusi goda plāksni ar savu roku un pēdu nospiedumiem pie slavenā Losandželosas kinoteātra “TCL Chinese Theatre”, kā arī tiks godalgota kā gada labākā aktrise Holivudas filmu balvu pasniegšanā.
Sandra Buloka saņem īpašu godalgu Holivudā

Četrdesmit deviņus gadus vecā aktrise, kura ir saņēmusi ASV Kinoakadēmijas “Oscar” balvu par darbu filmā “Aklā puse” un piedalījusies piecdesmit kino projektos, kuru vidū ir tādas kinolentes kā “Ātrums”, “Sadursme” un “Bildinājums”, 25.septembrī piedalījās īpašā ceremonijā Holivudā, atklājot goda plāksni ar plaukstu un pēdu nospiedumiem. Ceremoniju viņa apmeklēja kopā ar savu trīsgadīgo dēlu Luisu, kā arī aktuālās filmas “Gravitāte” (“Gravity”) ekrāna kolēģi Džordžu Klūniju. “Gravitāte” ir režisora Alfonso Kuarona 3D trilleris par diviem astronautiem, kuri pēc negadījuma kosmosa stacijā cīnās par izdzīvošanu. Ar filmas pirmizrādi tika atklāts šī gada Venēcijas kinofestivāls, un tai tiek prognozēti panākumi ASV Kinoakadēmijas balvu sadalē. Filma uz Latvijas ekrāniem iznāk 4.oktobrī.

21.oktobrī Sandrai Bulokai tiks pasniegta Holivudas filmu godalga (“Hollywood Film Awards”) par izcilu sniegumu filmā “Gravitāte”. Godalgu pasniedz prestižais izdevums “The Hollywood Reporter”, un statistika liecina, ka pēdējo desmit gadu laikā šīs balvas saņēmēji kopā ir tikuši pie 96 “Oscar” nominācijām un 34 “Oscar” statuetēm. Starp iepriekšējo gadu laureātēm labākās aktrises kategorijā jāmin tādas zvaigznes kā Nikola Kidmena, Penelope Krusa, Andželīna Džolija, Mariona Kotijāra, Hilarija Svonka un citas izcilas aktrises, kas pēc šīs balvas iegūšanas tika nominētas gan Zelta globusam, gan “Oscar” balvai un citām godalgām.

“Mēs esam patiesi pagodināti, ka šī gada Holivudas filmu balvu labākās aktrises kategorijā varam pasniegt Sandrai Bulokai par darbu filmā “Gravitāte”. Lai arī lielākajā daļā filmas Sandra Buloka uz ekrāna ir viena pati, viņas izcilais sniegums kārtējo reizi pierāda, ka viņa ir viena no talantīgākajām savas paaudzes aktrisēm”, teikts Holivudas balvu ceremonijas rīkotāju paziņojumā.

Foto: Sandra Buloka filmā „Gravitāte”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV