Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Mišela Feifere ir sajūsmā strādāt kopā ar režisoru Liku Besonu

Easyget.lv, 27.09.2013. 13:52

Melnās komēdijas „Ģimene” zvaigzne Mišela Feifere par to, ko gangsteri dara, kad neviens viņus neredz
Mišela Feifere ir sajūsmā strādāt kopā ar režisoru Liku Besonu

Mišela Feifere savas garās karjeras laikā strādājusi kopā ar daudziem augstākās raudzes režisoriem – Timu Bērtonu, Robertu Zemeki, Braienu de Palmu, Metjū Vonu un citiem. Skatoties aktrises pēdējās filmas, kinoindustrijas pārstāvji rausta plecus – viņa tēlo arvien labāk. Varbūt tāpēc, ka Mišela Feifere pametusi Holivudu, izvēlas vislabākās lomas un sadarbojas ar labiem režisoriem un aktieriem.

Vienu no pēdējiem darbiem – kulta režisora Lika Besona komēdiju par gangsteriem „Ģimene” jau šodien sāks demonstrēt Latvijas kinoteātros. M. Feifere tēlo mafijas bosa (aktieris Roberts de Niro) sievu; visa ģimene liecinieku aizsardzības programmas aizsegā izsūtīta uz Francijas mazpilsētu. Iemesls – ģimenes galva nodevis mafijas klanu. Aktrises varone ir ļoti emocionāla – viņa kliedz, lamājas, uzspridzina veikalu. Vārdu sakot, viņai tikusi katra aktiera sapņu loma.

Runājot par filmas „Ģimene” režisoru Liku Besonu, Mišela Feifere neskopojas ar labiem vārdiem: „Liks veikli izmanto katra aktiera stipro pusi, meistarīgi sacer dialogus, rada spriedzi, veido cīņas ainas un komiskas epizodes. Viņš ir pa pusei francūzis, pa pusei amerikānis, abas kultūras viņam ir vienlīdz tuvas, un viņš pats ir ļoti interesanta personība. Arī filmas varoņiem itāliešiem Francijā jāizliekas par amerikāņiem. Liks prasmīgi izcēlis viņu rakstura īpašības. Tāpēc scenārijs mani savaldzināja.”

Komēdijā ir dažas parupjas ainas, tomēr M. Feiferi tas nesarūgtina. „Es bažījos par to, ka Mandzoni ģimenes izturēšanās skatītājiem varētu nepatikt, taču viņu neparastā rīcība un filmas autoru humors atklāj varoņu patieso būtību. Tumšos toņos atainotā mafijas pasaule kļūst mazliet gaišāka, bet reālisms nezūd. Filmā viss ir nevainojamā līdzsvarā, un tas skatītājiem patīk,” sacījusi aktrise.

Mafijas bosa sievai šķiet, ka šī filma nav stāsts par cietsirdību, nodevību un atriebību. Tas ir stāsts par ģimenes saitēm. Tās ir stiprākas par bailēm no mafijas klana. Mafija arī ir liela ģimene, taču uzticība tajā nereti izvēršas nodevībā, kam seko apšaude vai mājas uzspridzināšana kopā ar tās iemītniekiem pie vakariņu galda. Filma ir par divām ļoti līdzīgām un ļoti atšķirīgām ģimenēm.

Aktrise ir pārliecināta, ka filma gūs panākumus un būs populāra: „Es skatījos filmu pilnā kinozālē un redzēju, ka tā patika. Sālīti joki, gangsteru apšaudes, sprādzieni, liecinieku aizsardzības programma, aģenti, kas seko ik solim, bērni, kas visu panāk tāpat kā viņu vecāki – ar dūrēm, šaušanu un viltu. Man šķiet, ka ikviens skatītājs labprāt ielūkotos tādas mafijas ģimenes ikdienā, mušas veidolā pabūtu pie griestiem un pavērotu, ko viņi dara cauru dienu. Mani tas interesē, tāpēc es piedalos filmās par gangsteriem – kaut kas viņos mani valdzina un pievelk.”

Komēdiju par gangsteriem „Ģimene” ar Robertu de Niro, Mišelu Feiferi, Diānu Agronu un Džonu D’Leo skatieties Latvijas kinoteātros jau šodien.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV