Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dziesmas no izrādes "Piafa" izdotas albumā

Easyget.lv, 27.09.2013. 15:54

Liepājas teātris izdevis disku "Agnese Jēkabsone dzied dziesmas no izrādes Piafa"

13. septembrī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvoja muzikāls dzīvesstāsts „Piafa” Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Titullomā iejutās aktrise Agnese Jēkabsone, kura par savu tēlojumu un Piafas dziesmu izpildījumu saņēmusi daudzus komplimentus. Jau pirms pirmizrādes Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins solīja, ka būs iespējams iegādāties disku ar mūziku no izrādes. Nu tas ir noticis – disks ieraudzījis dienasgaismu.

Diskā iekļautas 10 dziesmas, ko aktrise izpilda izrādes laikā. Tām aranžiju veidojis Kārlis Auzāns, kurš ir arī ieraksta muzikālais producents.

„Sākot strādāt pie izrādes „Piafa”, mēs ar Lauru daudz diskutējām par Piafas dziesmu pavadījumu skanējumu un sajūtu, kādai jābūt Agneses Jēkabsones Piafai. Mans mērķis bija izveidot pietiekami autentisku skanējumu, kas organiski saplūstu ar Piafas būtību un izteiktu viņas emocijas muzikāli, un tai pat laikā būtu mūsdienīgi atraktīvs. Tāpēc šajā ierakstā ir dzirdami instrumenti, kas, manuprāt, šo mērķi realizē – akordeons, čells, vijoles, perkusijas u.c. Ideja par šo dziesmu versiju iemūžināšanu CD formātā man radās pēc pirmās noklausīšanās, kurā Agnese izdziedāja visus desmit izrādes skaņdarbus. Šāda interpretācija un kvalitāte mani gan pārsteidza, gan iepriecināja. Uzskatu, ka Agneses sniegums ir unikāls un ka šis ieraksts ir tas, kas mums visiem paliks, kā vienreizēja reminescense par izrādi, kurā dzirdamas Edītes Piafas dziesmas mūsdienu jaunās aktieru un mūziķu paaudzes izpildījumā,” par ieceri radīt disku stāsta K. Auzāns.

Emocionāli diska izdošanu komentē arī Herberts Laukšteins: „Bija saulaina vasaras diena, viss ritēja kā parasti – teātris gatavojās jaunajai sezonai, tika slaucīti putekļi no lustrām, tīrīti tepiķi un aizkari, cehos notika darbs pie pirmā jauniestudējuma „Piafa”. Šādā rutīnā pie manis pienāca Kārlis Auzāns, kurš bija tāds redzami vibrējošs, paziņojot, ka Latvijā ir jauna dziedātāja – Agnese Jēkabsone, un viņas balss esot jāfiksē CD. Tālāk Agnese mēģinājumu zālē nodziedāja desmit izrādei sagatavotās dziesmas. Nekautrēšos – ar grūtībām valdīju sajūsmas un prieka asaras, un vienīgais, ko spēju izdvest bija – sasitīšu degunu, bet to disku mēs uztaisīsim! Paldies, Agnesīt, par emocijām! Teātra budžetā neparedzētie izdevumi nav bijuši par šķērsli, lai 1000 laimīgie iegūtu šo CD formātā fiksēto brīnumu – Agnese dzied Piafu.”

Diska tapšanā bez Kārļa Auzāna piedalījušies arī mūziķi Romāns Vendiņš, Kaspars Gulbis un Konstantīns Paturskis.

Disku no 28. septembra būs iespējams iegādāties Liepājas teātra kasēs. Diska cena – Ls 6.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV