Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kino Bize notiks diskusija par alternatīvajām kopienām un dzīves veidiem 21. gs

Easyget.lv, 30.09.2013. 09:34

Turpinot diskusiju ciklu, kinoteātris „Kino Bize” 1.oktobrī plkst. 18.00 aicina uz sarunu „Alternatīvas kopienas un dzīves veidi – 21.gs. pilsētvides dimensija”.

Dzīves veida maiņa, ko piedzīvojam šobrīd, 21. gadsimtā, vistiešāk norāda uz finansiālās krīzes radīto ietekmi, tomēr ir būtiski atzīt, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc vēlamies izkāpt no ierastās komforta zonas, ir gaužām vienkāršs – vēlme pašpietiekami distancēties no esošās ekonomiskās, kapitālisma sistēmas.

2013. gada Rīga Latvijas kontekstā ir spilgts piemērs jauna veida kopienu veidošanās procesam. Tautas valodā varētu pat minēt, ka norit jauna pilsētnieku atmoda. Veidojas tādas sabiedrības kopienas, kas rada jauna veida precedentus un savā ziņā izaicina status quo.

Specifiski uzsveramā detalizācija ir saistāma ar velokultūras un attīstības tematiku, kopienu pētījumiem, jaunajām kopā-strādāšanas un dzīvošanas formām, vietējās kultūras un lokālpatriotisma veicināšanas aktivitātēm un projektiem, pārtikas pieejamības jautājumiem un sociāli virzīta dzīves veida plusiem un mīnusiem.

Diskusijā kinoteātrī „Kino Bize” 1.oktobrī piedalīsies aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēja un sieviešu velo organizācijas „Shefix” pārstāve Linda Jakubone, kultūrtelpas, ēdinātavas „371” līdzsaimnieks ar padziļinātu interesi pilsētvides transformācijās un indivīdu līdzdalību šajās pārmaiņās Roberts Simsons, radio „Naba” videi un cilvēkiem veltītā raidījuma „Zāle” veidotāja, Kundalini jogas pasniedzēja un visdažādāko radošo aktivitāšu entuziaste Sanita Rībena, arhitekts un pilsētplānotājs Toms Kokins, kas aktīvi piedalās dažādās ar pilsētvidi un arhitektūras plānošanu saistītās organizācijās, tostarp Fine Young Urbanists, FOLD, Pilsētvides iniciatīvas, Miera iela, Velo Rīga, RTU vasaras skola, un Jānis Milzarājs, dizaineris un projekta „DarbaVieta” līdzautors. Diskusiju vadīs Jānis Ķīnasts.

Pēc sarunas „Kino Bize” demonstrēs Kaspara Gobas dokumentālo filmu „Purva ļaudis”, kas ielūkojas Sedas kūdras racēju etniskajā kopībā un teju pusgadsimtu nemainīgos dzīves apstākļos.

Ieeja bez maksas.

Diskusiju projekts kinoteātrī „Kino Bize” tiek līdzfinansēts Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Diskusiju ciklā tikušas iztirzātas arī tādas tēmas kā radošā uzņēmējdarbība, novecošana, invaliditāte, alternatīvās izglītības metodes, politiski kreisās idejas un ieslodzīto dzīve abpus cietuma mūriem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV