Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Balvu par mūža ieguldījumu Teātra mākslā piešķirs Laimonim Siliņam

Easyget.lv, 30.09.2013. 13:17

Vienu no Spēlmaņu nakts 2013 Balvām par mūža ieguldījumu saņems trimdas latvietis - aktieris un režisors Laimonis Siliņš

28. septembrī pēc Valmieras Drāmas teātra viesizrādes „Bezkaunīgie veči” Sanfrancisko Mazajā teātrī ASV, LTDS valdes loceklis un Valmieras Drāmas teātra aktieris Januss Johansons, nolasot LTDS priekšsēdētājas Daigas Šiliņas-Gaismiņas vēstuli, apsveica aktieri un režisoru Laimoni Siliņu kā vienu no Spēlmaņu nakts 2013 balvas par mūža ieguldījumu ieguvējiem. „Man ir tas gods paziņot, ka Spēlmaņu nakts balva „Par mūža ieguldījumu Latvijas teātra mākslā” šogad tiek piešķirta aktierim un režisoram Laimonim Siliņam –aktīvam latviešu skatuves darbiniekam svešumā, Sanfrancisko Mazā teātra dibinātājam un galvenajam dzinējspēkam, īstenam latvietim un teātra cilvēkam.”

Laimonis Siliņš trimdā iestudējis daudzu latviešu autoru darbus, kā arī regulāri aicinājis Latvijas teātrus spēlēt viesizrādes ASV.

Katru gadu Teātra balvas „Spēlmaņu nakts” ietvaros Latvijas Teātra darbinieku savienība piešķir Balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā. Pagājušajā gadā to saņēma scenogrāfs Gunārs Zemgals un aktieris Felikss Deičs. Arī šogad balvu saņem divi mākslinieki, taču otrs tiks paziņots 4. novembrī svinīgā pasākumā Spīķeru koncertzālē, kur tiks sveikti šī gada Spēlmaņu nakts nominanti, kā arī Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieki, informē LTDS pārstāve Undīne Preisa.

Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonija, kā katru gadu, notiks Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23. novembrī. Tiešraidē no Dailes teātra no translēs LTV1 un Latvijas radio1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV