Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šomēnes pirmizrādi piedzīvos “Dejas Anatomijas” jaunākā izrāde “Cik tuvu?”

Easyget.lv, 01.10.2013. 11:04

“Dejas Anatomijas” jaunākā izrāde “Cik tuvu?” Elīnas Breices horeogrāfijā ir stāsts par laiku, ko pavadām kopā ar otru
Šomēnes pirmizrādi piedzīvos “Dejas Anatomijas” jaunākā izrāde “Cik tuvu?”

Izrāde “Cik tuvu?” būs atmiņu intermēdijas, kas atspoguļos divu cilvēku kopā esību, kad laiks ir kļuvis ilglaicīgs, bet telpa – pastāvīga. Vai dzīvot līdzās nozīmē to pašu, ko dzīvot kopā? Vai ilgstošā blakusesamībā mēs spējam saglabāt tuvību? Kas tad ir tas, kas mūs vieno? Vai mēs ir tikai “mēs” un kur esmu “es”? Kādas sajūtas mūs pārņem par laiku, ko nodzīvojam kopā?

Izrāde būs divu cilvēku kopdzīves ainu uzplaiksnījumi no tuvas intimitātes līdz pilnīgai atsvešinātībai, no patiesām atmiņām līdz reproducētām iedomām, no sevis pazaudēšanas līdz jaunai atklāšanai, no emociju uzplūdiem līdz cilvēcisko vērtību apzināšanai, izrādes ieceri ieskicē izrādes izpildproducente Zane Estere Gruntmane.

Radošā komanda: ideja: Dejas Anatomija, horeogrāfe: Elīna Breice, izpildījums: Evita Birule un Edgars Šlakota, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Uģis Bērziņš, gaismu māksliniece: Jūlija Bondarenko.

Izrādes horeogrāfe Elīna Breice Latvijas laikmetīgā dejā aktīvi darbojas jau vairāk nekā piecus gadus. Profesionālo pieredzi guvusi ne vien Latvijā, bet arī ārvalstīs, piedaloties meistarklasēs dažādu festivālu ietvaros Amerikā, Krievijā, Austrijā un Lielbritānijā. Ģertrūdes ielas teātrī Elīna sadarbībā ar režisoru Andreju Jarovoju iepriekš ir veidojusi dejas izrādi “Esi ar mani” (2010) , kas guva ne vien lokālu, bet arī starptautisku atzinību jauno horeogrāfu festivālā “DancEUnion 2011” Lielbritānijā un skatuves mākslas festivālā “Rdeči Revirji” Slovēnijā.

Dejas anatomija (DA) ir šobrīd Latvijā vienīgā laikmetīgās dejas apvienība, kas regulāri veido un piedalās dejas izrādēs ne vien kā kolektīvs, bet arī kā individuālas mākslinieces. DA savā darbības virzienā akcentē jaunu formu un dejas izpausmju tehnikas meklējumus, kā arī dejas sintēzi ar citām mākslas jomām. Pēdējais apvienības darbs - dejas izrāde “3/4 ūdens” - 2012./2013. gada sezonā ir nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā Gada mūzikas autors (Laima Jansone).

Pirmizrādes notiks 30. un 31. oktobrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a). Biļetes iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, rezervācija git@git.lv. Biļešu cenas: LVL 6, LVL 3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem).

Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Plašāka informācija: www.dejasanatomija.lv, www.git.lv

Foto: Izrāde “Cik tuvu?”. Foto (c) Uģis Bērziņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV