Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ražas laikā aicina apgūt ražīgas dziesmas

Easyget.lv, 01.10.2013. 12:37

Ceturtdien, 10. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks cikla „Dziesmu klade” sarīkojums, kurā Laumas Bērzas un Oskara Patjanko vadībā varēs apgūt rudenim un ražai veltītas dziesmas, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Ražas laikā aicina apgūt ražīgas dziesmas

Etnomuzikologi Lauma Bērza un Oskars Patjanko ziņģes un tautasdziesmas pavadīs ar ermoņiku un vijoles spēli. Vakara gaitā dziesmas papildinās rotaļas, tādēļ uz sarīkojumu īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Sarīkojumu cikls „Dziesmu klade” Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek kopš 2011. gada oktobra. Sarīkojumos gaidīts jebkurš dziedāt gribētājs neatkarīgi no prasmes noturēt melodiju, iepriekšējo cikla pasākumu apmeklējuma vai tradīciju pārzināšanas. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu dziesmu kladi, lai pierakstītu pasākumā dziedātās dziesmas. Dziesmu teksti pēc sarīkojuma tiek publicēti arī muzeja mājas lapas sadaļā Dziesmu klade (http://rmm.lv/?page_id=5640).

„Dziesmu klades” sarīkojumi notiek katra mēneša otrajā ceturtdienā. Ieejas maksa –1,50 Ls (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem –1 Ls (1,42 EUR).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV