Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Novembrī Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos divas jaunas izrādes

Easyget.lv, 01.10.2013. 13:19

Novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos divi jauniestudējumi, savukārt izrāde "Anna Kareņina" uz Nacionāla teātra skatuves tiks spēlēta pēdējo reizi.
Novembrī Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos divas jaunas izrādes

Izrādi "Anna Kareņina" skatītājiem pēdējo reizi būs iespējams noskatīties 4.novembrī.

OKartes Jaunajā zālē Valdis Lūriņš iestudē absurda komēdiju „Žilbinoši!”, kurai pirmizrāde notiks 15. novembrī, savukārt Lielajā zālē Valters Sīlis iestudē izrādi „Divu kungu kalps. Anno 1963”, kas pirmizrādi piedzīvos 28.novembrī.

Pītera Kviltera komēdija „Žilbinoši!” irpatiess stāsts par pasaulē sliktāko dziedātāju Florensi Fosteri Dženkinsu, kuras mūža mīlestība ir mūzika, par spīti tam, ka nav ne muzikālās dzirdes, ne ritma izjūtas, ne koptas balss. Noalgojusi jauno pianistu Kosmu Makmūnu, viņa apgūst neskaitāmas soprāna ārijas no slavenām operām un organizē koncertus, kurus skatītāji apmeklē, lai amizētos par kundzīti, kas iedomājas sevi par mākslinieci. Pēdējais Dženkinsas koncerts notiek 1944. gadā Karnegī zālē trīs tūkstošiem klausītāju. Neticami, bet Florenses Fosteres Dženkinsas ierakstus joprojām var iegādāties Eiropas un pasaules mūzikas veikalos.

Galvenajā lomā - Dace Bonāte.

Ričarda Bīna situāciju komēdijai „Divu kungu kalps. Anno 1963” Anglijā pēdējo pāris gadu laikā bijuši vārda tiešā nozīmē grandiozi panākumi – ne tikai smieklīgo pārpratumu dēļ vai brīnišķīgo aktierdarbu dēļ, bet drīzāk nostaļģijas pēc 60. gadu puķu bērnu brīvības dēļ. Pat to gadu noziegumi šodien šķiet aizkustinoši naivi. Lugas centrā mūziķis bezdarbnieks Frensiss, kuram piedzimst ģeniāla ideja – kļūt vienlaikus par Rosko miesassargu un Stenlija palīgu, saņemot algu no abiem un visiem spēkiem cenšoties aizkavēt viņu sastapšanos. Lieki piebilst, ka Rosko, aiz kura vārda slēpjas kāda meitene, un Stenlijs, mīl viens otru.

Lomās: Mārtiņš Egliens, Madara Botmane, Ģirts Liuziniks, Juris Lisners, Sanita Pušpure, Normunds Laizāns, Arturs Krūzkops, Līga Zeļģe, Jānis Skanis, Artis Drozdovs, Kaspars Aniņš, Kristians Kareļins.

No šodienas iespējams iegādāties biļetes uz novembra izrādēm.

Foto: Latvijas Nacionālais teātris. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV