Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Manhetenas īsfilmu festivāla skates vienīgais seanss Rīgā – jau šonedēļ

Easyget.lv, 01.10.2013. 15:58

Īsfilmu festivāla Manhattan Short 2013. gada konkursa programmas skate notiks piektdien, 4.oktobrī, plkst.19:00 kino Splendid Palace.
Manhetenas īsfilmu festivāla skates vienīgais seanss Rīgā – jau šonedēļ

Pirms seansa katrs skatītājs saņems balsošanas kartīti, kurā būs jāatzīmē tikai viena, pēc katra domām labākā filma. Rīgas skatītāju balsošanas rezultāti tiks nosūtīti uz Ņujorku, kur 6.oktobrī, saskaitot visas skatītāju balsis, tiks noteikts šī gada uzvarētājs.

Simtiem tūkstošu skatītāju 300 pilsētās sešos kontinentos būs vienoti ar kopīgu mērķi – nobalsot par labāko filmu no desmit festivāla finālistēm. Pirmoreiz 16 gadu ilgajā festivāla pastāvēšanas laikā notiks balsošana ne tikai par labāko filmu, bet arī par labāko lomas izpildījumu.

Pirms konkursa filmu skates notiks kino forums, kura mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar iespējām Latvijā veidot kino un sākt kino karjeru. Apmeklētājiem būs iespēja personiski apspriest viņus interesējošus jautājumus ar Latvijas kino slavenībām.

Biļetes uz vienīgo kinofestivāla Manhattan Short 2013 seansu Rīgā var iegādāties www.bilesuserviss.lv vai pirms seansa Kino Splendid Palace kasē, Elizabetes ielā 61. Biļetes cena - 4 LVL, festivāla dienā – 5 LVL. Ieeja kinoforumā – ar biļetēm uz seansu.

2013.gada Manhattan Shorts filmas finālistes:

  • "#30", Timothy Wilde, Austrālija
  • “Vai par visu jārūpējas man pašai” /"Do I Have to Take Care of Everything", Selma Vilhunen, Somija
  • “Piektdiena”/ “Friday”, Seb Edwards, Lielbritānija
  • “Bez komentāriem”/ “No Comment”, Alexandra Naoum, Francija
  • “Īru tautas mēbeles”/“Irish Folk Furniture", Tony Donaghue, Īrija
  • “Melnais metāls”/ “Black Metal”, Kat Candler, ASV
  • “Ceļojumu portreti”/“Faces From Places”, Bastien Dubois, Francija
  • “Es esmu liela skumju bumba”/ “I Am a Great Big Ball of Sadness”, Ken Urban, ASV
  • “Kismet kafejnīca”/ “Kismet dinner”, Mark Nunnely, Lielbritānija
  • “Nometinājuma josla”/“Pale of Settlement”, Jacob Sillman, ASV

Filmu apraksti

30.numurs
Talantīga jauna aktrise dodas uz provēm Hamleta lomai. Pats Šekspīrs nespētu paredzēt rezultātu! Režisors Timothy Wilde, Austrālija.

Vai par visu jārūpējas man pašai
Komēdija par traku rītu ģimenē ar bērniem un māti, kura ir pārliecināta, ka “labāk ir parūpēties par visu pašai”. Režisore Selma Vihunen, Somija.
Filma - 36.Gēteborgas kinofestivāla un Čikāgas komēdiju festivāla dalībniece.

Piektdiena
Jauns vīrietis plāno atriebību pēc teroraktа Londonā, kura rezultātā viņa māte ir gājusi bojā. Režisors Seb Edwards, Lielbritānija.
Britu neatkarīgā kinofestivāla nominante kategorijā «Labākā īsfilma».

Bez komentāriem
Luksemburgas dārzā, Parīzē meitene satiek divus vīriešus. Galvenajā lomā - pati režisore Aleksandra Naoum.
Filma – Edinburgas, Ričmondas, Noridžas, Palm Springsas kinofestivālu dalībniece, Sudraba lāča balvas laureāte Nāciju festivālā Austrijā.

Īru tautas mēbeles
Animēta dokumentālā filma par mēbeļu labošanu un pārstrādi Īrijas laukos. Režisors Tony Donaghue, Īrija. Balva par labāko īsfilmu Sundance 29. filmu festivālā.

Melnais metāls
Smagā metāla roka grupas solists novēro efektu, kādu izraisa viņa vardarbīgā mūzika uz citiem cilvēkiem. Režisors Kat Candler (ASV).
Sundance 29. filmu festivāla nominante kategorijā «Labākā īsfilma».

Ceļojumu portreti
Portreti no Maskavas, Pakistānas un Kvebekas ceļojoša ilustratora acīm ar piedzīvojumu dzirksti. Autors – Bastiens Dubuā, Francija. Viņš 2010.gadā piedalījās Manhetenas filmu festivālā ar filmu «Madagaskara, ceļojuma piezīmes», kura tika nominēta Oskaram kategorijā «Labākā animācijas īsfilma».

Es esmu liela skumju bumba
Mūsdienīgā ballītē uz Ņujorkas jumta trīs viesi cenšas iedziļināties viens otrā vairāk nekā tikai kokteiļsmaidos. Pēc Kena Urbana (ASV) īsās lugas motīviem.

Kismet kafejnīca
Ēstuvē oficiantei ar dziesmu izdodas atrast ceļu uz vienaldzīga apmeklētāja sirdi. Režisors Mark Nunnely (Lielbritānija).

Nometinājuma josla
Stāsts balstīts uz reāliem notikumiem nometinājuma joslā. Desmitgadīgs ebreju zēns Moiša mēģina izvairīties no piespiedu iesaukšanas dienestā Krimas kara laikā. Režisors Jakobs Sillmеns (Jacob Sillman), ASV.
«Balvas par meistarību» laureāts par labako montāžu, operatora darbu un sociālo nozīmību festivālā First Run Festival Ņujorkā.

Foto: Kadrs no fiilmas „Vai par visu jārūpējas man pašai”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV