Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

"Leģionāri" dodas uz teātra festivālu Lietuvā

Easyget.lv, 02.10.2013. 08:52

Šonedēļ Starptautiskajā teātra festivālā „Sirenos” un novembrī Ģertrūdes ielas teātrī – "Leģionāri. Diskusija ar kaušanos"
"Leģionāri" dodas uz teātra festivālu Lietuvā

No 26.septembra līdz 6.oktobrim Viļņā notiek 10. Starptautiskais teātra festivāls “Sirenos”.

Kā stāsta festivāla mākslinieciskā vadītāja Audra Žukaitytė, šī gada festivāla tēma ir klasika – klasika šodien, klasika citādāk un klasika pēc „Sirenos”. Festivāla rīkotāji ir lepni, ka līdz ar Lietuvas teātra aizvadītās sezonas spilgtākiem iestudējumiem festivāla ārvalstu izrāžu programmā piedalās jau atzītie un augsti novērtētie skatuves darbi no Gruzijas, Itālijas, Latvijas, Lielbritānijas un Norvēģijas, tostarp arī šogad prestižo Heddas balvu ieguvušais Henrika Ibsena “Pērs Gints” Oskara Koršunova iestudējumā Oslo Nacionālajā drāmas teātrī, Emmas Dantes – vienas no Itālijas laikmetīgā teātra interesantākajām eksperimentētājām, izrāde “Towards Medea”, Viljama Šekspīra “Makbets” Gruzijas jaunākās režisoru paaudzes zvaigznes Dāvida Doiašvilli modernajā versijā, izrāde „Leģionāri”, kas tiek uzskatīta par vienu no pārsteidzošākajiem un spēcīgākajiem teātra mākslas iespaidiem Latvijā, kuras režiju ir veidojis Valters Sīlis, kā arī brehtiskā kabarē trio „The Tigger Lilies” no Lielbritānijas iestudējums pēc Semjuēla Teilora Kolridža dzejoļa „The Rime of the Ancient Mariner”.

Līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību – vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Izrāde „Leģionāri’ ir dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā, kas atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāri darījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc?

Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde „Leģionāri” Ģertrūdes ielas teātrī tiek spēlēta jau trešo sezonu (pirmizrāde 2011.gada 14.septembrī Ģertrūdes ielas teātrī). Izrāde ir arī bieži viesojusies ārvalstīs, piedaloties teātra un mākslas festivālos Zviedrijā, Igaunijā, Krievijā, Itālijā un Somijā. Šonedēļ, 2.oktobrī, izrāde ir skatāma „Sirenos” festivālā Viļņā uz Lietuvas Nacionālās drāmas teātra skatuves, savukārt „Leģionāru” tuvākās izrādes mājās, Ģertrūdes ielas teātrī, notiks 11., 12., 14., 16. un 17.novembrī.

Papildus informācija par festivālu „Sirenos”: www.sirenos.lv

Biļetes uz „Leģionāru” izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā Istaba, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas Ls6, Ls3 (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem). Papildus informācija par teātri www.git.lv, git@git.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV